Velika prilika za Kraljicu šoka / Hrvatica u lovu na najvrjedniji trofej: Vipers i Gyor u finalu Lige prvakinja

Image
Foto: Profimedia.hr

U redovima Vipersa su osobito impresivne bile 42-godišnja vratarka Katarine Lunde sa 16 obrana i Marketa Jerabkova koja je prikupila čak 12 golova

5.6.2022.
15:09
Profimedia.hr
VOYO logo

Rukometašice mađarskog Gyora igrat će u nedjeljnom finalu Lige prvakinja u Budimpešti nakon što su u prvom subotnjem polufinalu svladale danski Esbjerg sa 32-27 (15-15), a suparnik za naslov bit će im norveški Kristiansand koji je s 33-27 pobijedio Metz.

Čak 11 rukometašica Gyora upisalo se u strijelce, a predvodila ih je Norvežanka Stine Bredal Oftedal sa pet pogodaka. Kod Esbjerga je najbolja bila Norvežanka Henny Ella Reistad sa osam golova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vipers u prilici obraniti naslov

Nošene podrškom domaćih navijača, rukometašice Gyora će u nedjelju pokušati doći do svog šestog trofeja pobjednica Lige prvakinja, koji su prethodno osvajale 2013., 2014., 2017., 2018. i 2019.

Za hrvatske ljubitelje rukometa još zanimljivije je bilo drugo polufinale gdje su se susrele braniteljice naslova Kristiansand Vipers i francuski Metz, jer smo u oba sastava imali svoje predstavnice. U redovima norveške ekipe je nastupala Ana Debelić dok je na vratima Metza svoje mjesto uzela Ivana Kapitanović. Ćamila Mičijević je bila na klupi francuskog tima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Impresivne Lunde i Jerabkova

Igračice Vipersa su počele uraganski i izgledalo je kao da su u prvih 20 minuta riješile susret no potom su upale u crnu rupu te dopustile Metzu da serijom 6:0 dođe čak i do minimalnog vodstva. Ipak u nastavku Norvežanke ubacuju u brzinu više i odlaze na plus pet na polovini drugog dijela. Nakon toga pitanje pobjednika više nije bilo dvojbeno te su Skandinavke prošle u finale pobijedivši s glatkih plus šest.

U redovima Vipersa su osobito impresivne bile 42-godišnja vratarka Katarine Lunde sa 16 obrana i Marketa Jerabkova koja je prikupila čak 12 golova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ana Debelić je u redovima pobjedničke ekipe ubilježila četiri pogotka dok je Ivana Kapitanović na vratima Metza skupila samo šest obrana. Ćamila Mičijević nije ulazila u igru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo