Oni nikad ne razočaraju: Još jedna medalja stiže u Hrvatsku

Hrvatska reprezentacija u rukometu na pijesku osvojila je srebrnu medalju na Svjetskom prvenstvu održanom u brazilskom Recifeu.

28.7.2014.
10:01
VOYO logo

Od hrvatskih 'pjeskaša' bolji su nakon raspucavanja bili reprezentativci Brazila čime je Selecao došao do svog četvrtog naslova u povijesti Svjetskih prvenstava.

Hrvatski pjeskaši su u prepunoj areni u brazilskom Recifeu, pred 4000 ljudi odlično otvorili utakmicu te koncentriranom igrom i pritiskom na njihovom dotada ponajboljem igraču, brazilskom markeru Bruni došli do prednosti koju uspjevaju zadržati do kraja prvog perioda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prvom setu vrijedi pohvaliti odličnu suradnju obrane s vratarom Totićem koji je obranio nekoliko bitnih lopti. Drugi set Brazilci mijenjaju taktiku, ubacuju Nascimenta na poziciju markera te im je igrala postala tečnija. , Brazilci su se odvajil na 6 pogodaka razlike te prednost održavali do kraja seta.

Poravnatim rezultatom utakmica je otišla u 'treći set' ,raspucavanje, gdje se posebno istaknuo braziski obrambeni igrač Diogo s tri odlične intervencije, čime je Brazilu osigurao treći uzastopni naslov svjetskog prvaka (četvrti ukupno). Zadnji svjetski naslov prije brazilske dominacije uzela je upravo Hrvatska 2008. godine u španjolskom Cadizu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Utakmica je bila iznimno napeta, pravi praznik rukometa na pijesku. Realno gledano, radi se o dvije nabolje selekcije na svijetu, aktualnim svjetskim (Brazil) i europskim (Hrvatska) prvacima i nije slučajno što su se ove dvije selekcije našle i u finalu. S obzirom na kvalitetu Brazilaca i činjenicu koliko ulažu u ovaj sport, drugo mjesto je također enorman uspjeh te nije sramota izgubiti od njih. No, da smo imali priliku, imali smo i defintivno ostaje žal za medaljom većeg sjaja", izjavio je nakon utakmice naš reprezentativac Drago Vojnović, a treba istaknuti da je hrvatski golman Igor Totić izabran za najboljeg na turniru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo