STRUČNJAK PONOVNO U AKCIJI / Irfan Smajlagić ima novi posao: Legendarno zlatno krilo preuzima reprezentaciju iz susjedstva

Image
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL

Igrao je i važnu ulogu u uspjesima zlatne generacije Kauboja kada je vršio funkciju pomoćnika Lina Červara. U tom periodu su osvojene zlatne medalje na SP-u 2003. i OI-a 2004., a potpisuje u paru s Červarom i svjetsko srebro godinu kasnije

29.9.2022.
8:45
Marko Jurinec/PIXSELL
VOYO logo

Proslavljeni hrvatski rukometaš i trener Irfan Smajlagić i službeno je postao izbornik muške rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, potvrdio je Kenan Magoda, predsjednik rukometnog saveza BiH.

"Jamčim da će muška reprezentacija BiH konačno imati izbornika koji će predstavljati viziju rukometa koju mi želimo", kazao je Magoda dodavši kako vjeruje da će dolazak Smajlagića biti prekretnica u rukometu ove zemlje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na klupi će zamijeniti još jedno proslavljeno hrvatsko rukometno ime. Naime, BiH je prije njega vodio Ivica Obrvan, a Smajlagića čekaju prvi izazovi već za dva tjedna. Reprezentacija BiH će 13. listopada u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo ukrstiti snage sa Slovenijom.

Image
Legendarno zlatno krilo /

Džomba prije Džombe: Ovako je vratare izluđivao Pipe, zlatni čarobnjak iz Banja Luke

Image
Legendarno zlatno krilo /

Džomba prije Džombe: Ovako je vratare izluđivao Pipe, zlatni čarobnjak iz Banja Luke

Imao ulogu u svim velikim uspjesima Hrvatske

Mnogi vjeruju da je dovođenje legendarnog Banjalučanina na klupu nacionalne selekcije dobar potez, jer je uz maestralnu igračku karijeru već potpisao i neke ozbiljnije trenerske uspjehe. Smajlagić je krajem 80-ih i početkom 90-ih bio jedno od najboljih krila svijeta. Okitio se broncom u Seulu 1988. u dresu Jugoslavije, a onda je karijeru okrunio i zlatom s Hrvatskom na OI u Atlanti. Sudjelovao je i u osvajanju srebra na SP-u 1995, a u svojoj kolekciji ima još niz međunarodnih uspjeha i priznanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Igrao je i važnu ulogu u uspjesima zlatne generacije Kauboja kada je vršio funkciju pomoćnika Lina Červara. U tom periodu su osvojene zlatne medalje na SP-u 2003. i OI-a 2004., a potpisuje u paru s Červarom i svjetsko srebro godinu kasnije. S mladom reprezentacijom je kao izbornik osvojio zlato na Europskom prvenstvu 2006. godine.
Vodio je samostalno i reprezentacije Egipta i Irana, a dubok trag je ostavio i u Lokomotivi s kojom je došao do duple krune, a uz nekolicinu klubova u Hrvatskoj bio je na čelu sarajevske Bosne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo