VIDEO / Ispit generacije za pomlađenu Hrvatsku: Protiv Francuza su pokazali da mogu, protiv Srbije to mogu i dokazati

Nakon što je prevladana početna trema, Hrvatska je pokazala pravo lice.

14.1.2022.
19:53
VOYO logo

Francuzi su utakmicu otvorili jako i odlaskom na +5 pri rezultatu 7:2 činilo se da ćemo gledati još jedno razbijanje. No, ono u što je Horvat vjErovao, pokazalo se točnim i malo po malo topila se prednost favorita. Kao da su iza njih godine zajedničkog igranja, zabijali su Martinović, Mandić, Šipić i na poluvrijeme se Otišlo s prihvatljivih -2.


"Mislim da smo u grču krenuli. Prelagano smo im puštali napad i brzi centar, brze golove smo primali bez veze. Možda smo imali čak previše respekta", smatra Ivan Martinović.

Bez respekta se ušlo u drugo poluvrijeme, ali onda jedan Martinovićev promašaj i raspoloženi Žerar vraćaju Francusku u mirne vode. Hrvatska ipak nije odustajala, držao nas je i Pešić i taman kada je Lučin vratio Hrvatsku na minus dva događa se kaos tijekom47. minute.

Prvo Srna dobiva isključenje, da bi zbog prigovora i klupa dobila još dvije minute. Koju sekundu poslije, Mandić nespretno ruši Mahea, zbog čega dobiva izravni crveni i plavi, disciplinski karton, a danas mu je i potvrđena utakmica suspenzije.

"S moje strane nije bilo namjere. On je spustio težište dolje i pokazalo se da je izravan crveni karton i što je najgore, plavi sam dobio", izjavio je David Mandić poslije. 

S tri isključenja Francuzima više nije bilo teško vratiti prednost koju su zadržali do kraja. Hrvatsku su predvodili Čupića sa šest i Lučin s četiri gola, dok je Pešić skupio sedam obrana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Protiv Francuza su pokazali da mogu, protiv Srbije to mogu i dokazati'

"Ovi koji prvi put igraju ovakvo natjecanje stvarno su dali svoj maksimum. Izgledali su kao da igraju... Možda prvih 15 minuta smo malo izgledali prestrašeno, a onda smo vidjeli da možemo igrat s takvom ekipom tako da dečki nakon 15 minuta počeli su igrat dobar rukomet. Borili smo se. U tim važnim trenucima možda nam je par lopti oduzet. Borili smo se, šta je tu je", komentirao je Pešić. 

Ako ovako bude igrala protiv Srbije, Hrvatska može imati velike ambicije. Naši sljedeći protivnici Euro su otvorili uvjerljivom pobjedom nad Ukrajinom, utakmica je završila 31:23.

Krucijalna utakmica

"Znali smo uoči prvenstva da nam je to krucijalna utakmica bez obzira na rezultat s Francuskom. To je utakmica koju moramo dobiti. Znamo o Srbiji manje više sve, mislim da će više odlučivat ovaj ne rukometni dio. Znači tko će se uspjet dobro pripremit, tko će biti psihički stabilniji, tko će biti mirniji", izjavio je izbornik Horvat. 

Srce su pokazali, talenta ne nedostaje. Za ovu pomlađenu Hrvatsku brzo je stigao ispit generacije. Protiv Francuza su pokazali da mogu, protiv Srbije to mogu i dokazati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo