OTKRIO ZA RTL / Izbornik Horvat nakon novih pozitivnih reprezentativaca: 'Zasad imamo 16 igrača, moguće su i nekakve promjene'

U neka druga vremena govorili bi kako nasmijana lica upućuju na sjajnu atmosferu uoči otvaranja Eura, a sada - ova slika je samo razlog za brigu.

12.1.2022.
21:48
VOYO logo

Marko Mamić, koji je danas bio pozitivan na koronu, sinoć je najnormalnije odradio trening sa svojim suigračima. Bez simptoma, s negativnim testom iz Osijeka. Malo je reći da pozitivan nalaz iznenadio sve, a izbornik Horvat ostao je i s brigom što će pokazati sljedeće testiranje.

"Sad ćemo vidjet hoćemo li još nekoga zvati ili ne. Zasad imamo 16 igrača. Obavili jesmo razgovor s nekoliko reprezentativaca tako da su moguće i nekakve promjene", komentirao je izbornik Horvat za RTL.

Morat će Horvat mijenjati i svoje planove jer obrana je trebala biti hrvatski forte. Sada je ta ideja bitno poljuljana izostankom Mamića koji je specijalist za obranu, a opet može odmoriti i Halila Jaganjca u napadu. No, što je tu je. Vrijeme curi i Francuska je na vratima. Na testu će biti sve faze hrvatske igre, a posebno obrana.

"Sigurno bi trebali biti u centru obrane agresivni ili možda šest nula ili pet jedan, ne znam, nismo još odlučili što ćemo igrat jer mislim da su tu Karabatić, Mem i Mahe dosta opasni tako da ćemo tu morat prekidat te njihove napade", smatra vratar Ivan Pešić.

A ako u tome uspiju na scenu stupaju Martinović, Gadža i Jaganjac. Protiv Rusije se vidjelo da postoji kemija ove trojke koja će po prvi put igrati zajedno na velikom natjecanju.

"Mislim da smo svi spremni preuzet odgovornost. Vidjeli smo protiv Rusije da nam napad dobro ide, da tu nema puno problema. Kad nam ide šut, ide nam šut. Trebamo se nadat da će tako biti i protiv Francuske. Imamo tu Antu Gadžu koji dobro vodi napad i treba samo vjerovat i bit će to dobro", komentira Ivan Martinović.

Nema mjesta za negativu

Gadža je isto prokomentirao situaciju: "Sa Šipićem se dobro poznajem, igrali smo i u Nexeu i u Zagrebu. Jaganjca poznajem, znam što mu paše. Martinović to stvarno brzo lovi *blic* Mislim da je to dobro izgledalo jer tada nismo bili ni fizički, rekli bi, u fullu. Bili smo u pripremama i taktički se još dotjerivali tako da zadovoljan sam kak je izgledalo i nadam se da će sutra izgledati još puno puno bolje."

Čini se da unatoč svim nevoljama mjesta za negativu nema među igračima koji žele dokazati svoju kvalitetu i ušutkati sve sumnje. Još samo da negativni ostanu i testovi na koronu...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo