Europsko prvenstvo u rukometu / Izbornik Šoštarić: 'Ne smijemo imati tolike oscilacije u igri na ovoj razini'

Image
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

U ekipi Španjolske dominirale su Pena sa 7 golova i Gonzales koja je postigla 5, a Hrvatska je najboljeg strijelca imala u Ivani Dežić

1.12.2018.
21:07
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
VOYO logo

Ako imate 21 tehničku pogrešku u prvom dijelu, mislim na promašaje i izgubljene lopte, onda je jasno da na ovom nivou natjecanja ne smijemo imati tolike oscilacije i padove, kazao je nakon poraza na startu EP-a u Francuskoj od Španjolske (18-25) izbornik hrvatskih rukometašica Nenad Šoštarić

"Moram pohvaliti djevojke za drugo poluvrijeme u kojem smo pokazali da možemo biti bolji nego u prvih 30 minuta. Na ovom nivou natjecanja ne smijemo imati tolike oscilacije i padove", kazao je Šoštarić. 

Od početka utakmice bila je vidljivo kako su Španjolke iskusnija ekipa sa iznimno raspoloženom Nereom Penom koja je stvarala velike probleme našoj obrani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Imali smo niz pogrešaka, a obrana 6-0 sa kojom je Hrvatska krenula nije davala nadu u eventualno iznenađenje. Izbornik Šoštarić već je u prvih 30 minuta iskoristio dva time-outa , ali ni to nije pomoglo da se naše mlade igračice pokrenu i pokušaju ublažiti loš dojam koje su ostavile u prvom poluvremenu.

Čak devet tehničkih pogrešaka i niz promašenih šuteva koje je zaustavila iskusna Silvia Navarro potvrđuju visoku razliku od deset pogodataka na kraju prvog dijela. Nastavak utakmice je  ponudio bolju Hrvatsku, naše su igračice ponovno griješile u napadu, ali su angažmanom i borbenošću nastojale smanjiti visoku prednost Španjolske.Na golu Tea Pijević sa nekoliko uspješnih intervencija pridonijela smanjenju španjolskog vodstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Središnji dio gostujuće obrane i dalje je bio  nepremostiv bedem na putu prema golu, ali je Hrvatska pogocima Ane Turk i Paule Posavec smanjila na podnošljivih 23-17 u 51.minuti, a nakraju je završilo s +7 za Španjolke.

"Hrvatska je dobra mlada ekipa i sigurna je  budućnost pred njima, stoga im čestitam na ovoj utakmici i zadovoljan sam stoga našom pobjedom.Ovo je dobar početak turnira za nas", rekao je nakon susreta španjolski izbornik Carlos Viver.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ekipi Španjolske dominirale su Pena sa 7 golova i Gonzales koja je postigla 5, a Hrvatska je najboljeg strijelca imala u Ivani Dežić koja je 4 puta pogodila španjolsku mrežu. Hrvatsku u ponedjeljak očekuje još jedan težak ispit u susretu sa Mađarskom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo