KAKAV ĆE TO SPEKTAKL BITI: / Hrvatski rukometaši doznali suparnike na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

U Rio de Janeiru je obavljen ždrijeb rukometnog turnira na Olimpijskim igrama koje će se u tom gradu održati od 5. do 21. kolovoza.

29.4.2016.
19:58
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Osim Francuske, koja je i aktualni svjetski prvak, suparnici izabranicima Željka Babića bit će Argentina, Katar, Danska i Tunis. U skupinu B su smješteni domaćin Brazil, te Egipat, Njemačka, Švedska, Slovenija i Poljska.

U Londonu ih zaustavili Francuzi

Hrvatska je od Danske poražena na nedavnom kvalifikacijskom turniru za Olimpijske igre. Danci su pred svojim navijačima u Herningu slavili s 28-24, ali su naši rukometaši pobjedama protiv Bahreina i Norveške ipak izborili nastup u Rio de Janeiru gdje će braniti broncu. Francuska i Danska bi trebali biti najveći suparnici Hrvatskoj u borbi za prvo mjesto u skupini, a vrijedi istaknuti i opasni Katar koji je aktualni svjetski doprvak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po četiri najbolje momčadi iz dviju skupina plasirat će se u četvrtfinale, a onda se do kraja igra nokaut-sustavom. Hrvatska je prije četiri godine u Londonu bila prva u skupini s maksimalnih pet pobjeda, u četvrtfinalu je izbacila Tunis, da bi u polufinalu još jednom naletjela na nepremostive Francuze. U dvoboju za treće mjesto naša je reprezentacija nadigrala Mađarsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spomenimo i da su izvučene skupine ženskog turnira. U skupini A su Brazil, Angola, Španjolska, Crna Gora, Rumunjska i Norveška, dok su u grupu B smješteni Južna Koreja, Argentina, Švedska, Rusija, Nizozemska i Francuska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo