VISOKO POLETJELI, PA NISKO PALI / Kakva kaotična završnica u Münchenu: Srbi imali sve u svojim rukama, a onda prosuli nemoguće. Od ovoga neće moći spavati

Image
Foto: Profimedia

Srbija je Europsko prvenstvo u Njemačkoj otvarila dvobojem protiv Islanda, a dvoboj ste mogli pratiti na platformi Voyo. Bila je to nevjerojatna završnica

12.1.2024.
17:58
Profimedia
VOYO logo

U prvoj utakmici skupine C na Europskom rukometnom prvenstvu koje se igra u Njemačkoj, Island i Srbija remizirali su u kaotičnoj završnici rezultatom 27-27 (10-11). Početak utakmice bio je izuzetno neučinkovit, obje momčadi agresivno su igrale u obrani i na prvi pogodak čekalo se više od pet minuta.

Image
KAKO JE DOBRO, VIDJETI VAS OPET /

Veličanstvena Hrvatska razvalila doprvaka Španjolsku i oduševila rukometnu Europu na startu EP-a: 'Hvala majkama što su ih rodile'

Image
KAKO JE DOBRO, VIDJETI VAS OPET /

Veličanstvena Hrvatska razvalila doprvaka Španjolsku i oduševila rukometnu Europu na startu EP-a: 'Hvala majkama što su ih rodile'

Nakon deset minuta rezultat je bio 2-2, a onda je po isteku 12. minute utakmice došlo do do oštrog starta Ellidija Vidarssona. Silovito je prema golu krenuo Uroš Borzaš, a na njega je nesmotreno startao Vidarsson udarivši ga podlakticom u glavu. Sudački je dvojac odlučio situaciju provjeriti putem videotehnologije, a onda su donijeli odluku o kažnjavanju pivota Islanda crvenim kartonom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U dva navrata Island se odvajao od Srbije na tri pogotka razlike, ali na poluvremenu su Islanđani vodili s tek jednim pogotkom razlike, 11-10.

Treba spomenuti kako je Hallgrimson na poluvremenu imao 10 obrana, dok je golmanski tandem Srbije kombinirano imao osam obrana u prvom dijelu, a to su ujedno i razlozi malog broja pogodaka, uz naravno i agresivne i kvalitetne kretnje u obrani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom dijelu situacija se preokrenula. Srbi su preuzeli inicijativu i poveli s tri gola razlike, a taj su minus Islanđani čitavo poluvrijeme pokušavali u potpunosti smanjiti, ali bez uspjeha.

Nevjerojatna završnica

Mijajlo Marsenić u 52. je minuti dobio crveni karton, ali Srbija se držala. Sve do samog kraja...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada se sve činilo gotovo, na scenu su stupili Islanđani. Prvo su 26 sekundi prije kraja smanjili na jedan pogodak zaostatka bombom Palmarssona, a onda su izveli pressing preko cijelog terena, a Srbi su gadno pogriješili i predali im loptu. U napadu je već spremno čekao ubojiti Gudjonsson koji je pet sekundi prije kraja utakmice spasio svoju reprezentaciju i bacio Srbiju u očaj.

Kod Islanda, najbolji su bili krilni igrači Elisson (7 pogodaka) i Gudjonsson (6 pogodaka), a kod pobjedničkog sastava Srbije najefikasniji bio je Pechmalbec (5 pogodaka), a pratio ga je Đorđić sa četiri pogotka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom susretu prvog kola skupine C snage će odmjeriti Mađarska i Crna Gora od 20.30 sati.

Sudjelujte u kreativnom natječaju Uhvati loptu, osvoji Telemach prvenstvo te 29. siječnja budi ponosni vlasnik QLED televizora i 1 godine besplatne pretplate na EON TV.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo