Nema predaje / Kauboji uoči utakmice s Crnom Gorom: 'Mi smo takva nacija sa srcem i za nas je ispred svega borit se za svoj dres'

S ponovno osvježenim sastavom, Hrvatska je odradila završni trening uoči prve utakmice drugog kruga kojeg otvaramo s reprezentacijom Crne Gore.

19.1.2022.
21:30
VOYO logo

Pomalo umorni od neprestanih promjena, reprezentativci više ni ne računaj na usavršavanje taktike kroz treninge, ali zato Luka Cindrić poručuje - hrvatsko srce je ono što će nas nositi u ovim utakmicama.

Ne, nije Hrvoje Horvat poludio pa uveo ritam kao na pripremama već je ovo tek prvi trening za Verona Načinovića, Ivana Sliškovića i Kristijana Pilipovića. U kaosu koji je izazvala korona, Horvat je tek sad mogao objasniti neke taktičke zamisli igračima koji su se tek danas priključili, a do sutra će mu možda biti jedini na raspolaganju. I zato, prije nego je krenuo o Crnoj Gori, zahvalio se onima koji su došli.

"Nije lako doma ostavit familiju, ženu, djecu i doći ovdje preko noći u jedno žarište korone tako da skidam kapu svakome tko je došao, tko se odazvao", poručio je izbornik Hrvoje Horvat.

Image
Drugi krug EP /

Izbornik Horvat komentirao Crnu Goru: 'To je ekipa s velikim srcem'

Image
Drugi krug EP /

Izbornik Horvat komentirao Crnu Goru: 'To je ekipa s velikim srcem'

"Kad krene himna, zaboraviš na sve to"


Dan po dan došli smo tako do brojke od 29 igrača koji su bili dio reprezentacije koja je na Euru u Mađarskoj. Kako će Hrvatska izgledati protiv Crne Gore, trenutno je u drugom planu, ali sada nastupa nešto drugo uvjeren je Luka Cindrić.

"Kad krene himna zaboraviš na to sve, nekako boriš se, daješ sve od sebe pa je taktika sporedna. Mi smo takva nacija sa srcem, borimo se i za nas je ispred svega borit se za svoj dres. Bit će sigurno teško i ne sumnjam u to, imat ćemo neke loše momente na utakmici, to je sigurno. Spremni smo na to, ali naš fokus je da 60 minuta utakmica traje", komentirao je Cindrić. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Crnogorci su ekipa s velikim srcem


S druge strane su ohrabreni Crnogorci koji su iznenadili sve pobjedama nad Makedonijom i Slovenijom koju su izbacili s Eura u direktnoj borbi za drugo mjesto skupine.

"Jedna ekipa koja ima veliko srce, borbenost, koja može odigrati jako agresivnu, čvrsto obranu. Isto imaju dobre obrane kao i mi, 5-1 ili 6-0. Strpljivi su u napadu, pojedinci im igraju u top klubovima i čeka nas jedan izazovan protivnik, veliki rat i trebat će uložiti jako puno koncentracije i strpljenja da ih se slomi", objasnio je Horvat.

"Ne tražimo opravdanja"

Hrvatska s koronom stvarno prolazi jako izazovan turnir. Rezultati jučerašnjeg testiranja tako su došli tek u 3 u noći. Do utakmice se opet može puno toga promijeniti, ali...

"Ne tražimo opravdanja, došli smo tu. Ja kažem uvijek, ja koji još uvijek nisam i nadam se neću bit korona pozitivan, znam da je najgore onima koji su u izolaciji, koji su u sobama, koji bi htjeli pomoć, a moraju sve gledat pred malim ekranima tako da mi koji uspijemo proći sve te protokole dođemo na utakmicu, mi smo u biti ti, ovi mali sretnici u cijeloj situaciji", poručuje Ivan Čupić.

Čini se kako se ipak događa nešto pozitivno. Reprezentacija se homogenizirala, motivacija ne posustaje, a igrači su odlučni pokazati kako nema prepreke dovoljno velike koja ih može zaustaviti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo