LEGENDARNI HRVATSKI RUKOMETAŠ HVALI: / 'Ovoj reprezentaciji i izborniku treba dati kredit'

Image
20.1.2016.
13:58
VOYO logo

Nikša Kaleb, osvajač svjetskog (2003.) i olimpijskog (2004.) zlata, smatra da su takve igre reprezentacije pod novim izbornik Željkom Babićem i očekivane.

Izborniku i igračima treba dati vremena

"Već sam prije utakmice s Islandom kazao da nije nikakva tragedija što smo izgubili od Norveške i da sami odlučujemo sami o prolasku. Pokazalo se da uz veću agresivnost i bolju koncentraciju možemo riješiti svoje probleme", rekao je Kaleb za Telegram.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mnoge je zasmetalo što igra reprezentacije dosta oscilira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovom izborniku i reprezentaciji treba dati kredit. Ima nekih stvari koje Babić i Metličić nisu naslijedili od Goluže. Ima stvari koje se trebaju promijeniti u sustavu treninga, ali to se neće promijeniti za deset dana. Ova reprezentacija ima potencijala da kakav god rezultat ostvari ne trebamo ih kuditi. Imaju dovoljno vremena do 2018. i EP-a u Hrvatskoj i da u dogovoru s izbornikom promijene neke nedostatke."

Marić je pokazao da zna igrati i obranu

Što vam se svidjelo u toj novoj reprezentaciji?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svidio mi se način kako se vraćaju nakon poraza kao što je bio protiv Norveške. Oni su se dignuli i protiv Islanda pokazali sav svoj potencijal koji imaju. Konkretno, za MarinaMarića se govorilo da mu je obrana slabija strana, a on ju protiv Islanda odigra odlično. Ne trebamo sada umanjivati svoju pobjedu protiv Islanda na način da govorimo kako je Island bio slab ili loš. Mi smo napravili Island slabijim i lošijim. Igra u obrani je ključ svega je obrana. Šebetić, Brozović i ostali mladi igrači imaju mnogo prostora za napredak igre u obrani", zaključio je Kaleb

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo