Najveći motiv Kauboja: 'Igrali smo za sve njih!'

'Najveća motivacija bila je odigrati za njih, za sve ljude koji su bili žalosni. Ovi dečki su karakter, pokazali su da su najbolji kad je najteže. Dajem im čistu desetku. Sav trud se isplatio.

29.1.2012.
16:40
VOYO logo

Hrvatski rukometaši su pobjedom nad Španjolskom 31:27 osvojili broncu na EP-u u Srbiji, odnosno deseto odličje u povijesti na velikim natjecanjima.

"Nakon ovakve utakmice gdje smo puno toga htjeli, dali smo sve od sebe, nemam zamjerki. Trebalo je naći snage nakon polufinala i zato hvala Bogu na hrabrosti i mudrosti. Dečki su se trebali dignuti i zato im svaka čast. Pobijedili su jednu ovako tešku ekipu, izvukli zadnje atome snage i osvojili treće mjesto", rekao je Goluža nakon utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Blaženko Lacković bio je igrač utakmice, najbolji među Kaubojima s osam pogodaka. "Bili smo pametniji nego u prvoj utakmici, u napadu konkretniji, radili duže napade u prvom dijelu što nam je pomoglo. Nakon Srbije nije se bilo lako dići i komplimente dajem svim dečkima. Imali smo tešku noć nakon tog poraza, ali koliko god sam bio tužan tada, sada sam još sretniji", rekao je Lacković i malo analizirao utakmicu:

"Nervoza je bila prisutna pred kraj prvog dijela kad su se približili, ali posebno dobro smo krenuli u drugi dio, što nismo protiv Srbije kada smo bili prestatični. Zahvaljujući tome nije bilo ni nervoze i eto, osvojili smo medalju", kazao je Lac, a izbornik objasnio što ih je motiviralo. "Najveća motivacija bila je odigrati za njih, za sve ljude koji su bili žalosni. Ovi dečki su karakter, kad je najteže pokazali su da su najbolji. Dajem im čistu desetku. Vjerovao sam u njih, a oni u sebe. Bilo je udaraca, znali smo zašto se borimo ovih mjesec dana koliko smo na okupu. Sav trud se isplatio. Kapa im do poda", emotivan je bio Goluža.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slijede kvalifikacije za Olimpijske igre. "To nam je bio prioritet ove godine, s ovom broncom ući u taj olimpijski ciklus. Nadam se da smo puno naučili u ovom EP-u i da ćemo biti pametniji u Londonu", kazao je Lacković.

Marko Kopljar proglašen je za najboljeg desnog vanjskog EP-a. "Veliko priznanje i čast, posebno mi je drago što smo uzeli broncu. Zahvalio bi cijeloj ekipi jer su svi pridonijeli tome. Za OI u Londonu neke crne rupe u igri treba popraviti, iako su greške sastavni dio sporta"rekao je Kopljar i pojasnio: Posljednju europsku broncu naši su rukometaši osvojili 1994. u Portugalu, a od tada su tri puta igrali za treće mjesto i tri puta gubili. Iz četvrtog pokušaja medalja je konačno tu i to protiv momčadi koja je specijalizirana za ovakve susrete. Španjolci su bili treći na OI, SP-u, no u Europi zasad ne!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je veliki rezultat. Da ne spominjemo koliko je zemalja ostalo iza nas, a svi puno više ulažu u rukomet i imaju bolje uvjete od nas. Gdje su sada Francuzi, gdje su Nijemci, gdje su te velike nacije koje imaju fenomenalne lige? Ovo je naša deseta medalja s velikih natjecanja, što drugo reći?", izjavio je nekadašnji hrvatski reprezentativac Zlatko Saračević, a Božidar Jović dodao:

"Ja sam znao da će se ovo dogoditi. Španjolci nisu mogli odigrati onakvu utakmicu kao prije par dana. Čestitke stručnom stožeru i igračima, ovo je veliki uspjeh. Bit će još uspjeha i još medalja", izjavio je Jović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo