Ljepotica saznala lošu vijest, Karabatić 'progovorio'!

Cijelo društvo je optuženo.

2.10.2012.
13:10
VOYO logo

21:25 Cjelodnevna sudska trakavica u Montpellieru je završila. Nikola Karabatić optužen je za namještanje utakmice, a sud mu je odredio zasad nepoznati iznos jamčevine i pustio ga da se brani sa slobode. Karabatić je također dobio zabranu kontaktiranja bilo koga iz vodstva Montpelliera te drugih optuženika.

"Ja se ne kladim", jedina je Karabatićeva izjava koju je novinarima prenio njegov odvjetnik Eric Dupond-Moretti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

21.20 Francuski mediji su javili da je Luka Karabatić, Nikolin brat, optužen za namještanje.

21.05 I srpski rukometaš Mladen Bojinović je optužen za prevaru, tereti ga se za namještanje utakmice Rennes – Montpellier. I on će se braniti sa slobode nakon što je platio 11.000 eura jamčevine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

19.57Geraldine Pillet, djevojka Nikole Karabatića, također je optužena za prevaru u slučaju namještanja utakmice između Montpelliera i Rennesa. Ona je, međutim, puštena iz pritvora nakon što je platila 4.400 eura jamčevine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

19.30 Odvjetnik Primoža Prošta pojavio se nakon saslušanja svog štićenika pred novinarima i objasnio:

"Prevara nije bila moguća! Moj klijent se samo kladio na drugo poluvrijeme", rekao je odvjetnik priznajući da se radi o glupoj grešci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije jasno jesu li oni bili svjesni težine svojih djela, sve su to olako shvatili i kolektivna nepažnja je zapravo dovela do jedne glupe odluke", izjavio je odvjetnik te dodao da igrači nisu namjestili utakmicu.

Patrick Maisonneuve, odvjetnik Samuela Honrubije, izjavio je 'da njegov klijent apsolutno pobija bilo kakvu ideju da bi se moglo raditi o namještanju utakmice'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

18.10 Podignute su još dvije optužnice, protiv slovenskog rukometnog vratara Primoža Prošta te francuskog rukometaša Samuela Honrubije.

16.35: Francuski mediji su objavili da je Jeny Priez, djevojka Luke Karabatića, koja je i razotkrila cijeli slučaj, optužena za prijevaru te joj je određena jamčevina od 13.000 eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

15.50 'Što želite od mene? Sve sam vam rekao, ali vi to očito ne želite čuti', verbalno je pred sudom napao novinare jedan od odvjetnika braće Karabatić Éric Dupond-Moretti:

"Stalno napadate, stavljate u naslove riječi kao što su: pad, kataklizma, katastrofa, prevara... očito je da ne njegujete običaj presumpcije nevinosti. To je jasno! Oprostite, ali moram se sastati sa svojim klijentima prije razgovora s vama, to mi se čini normalnim. Želim vas samo podsjetiti, jer o tome niste toliko pisali, da braća Karabatić nisu uopće bila na terenu, nisu igrala tu utakmicu. Tako da još morate objasniti kako to možete izgubiti utakmicu ako uopće niste igrali. To je još uvijek veliki misterij", poručio je odvjetnik Dupond-Moretti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

15.20 Odvjetnički trojac braće Karabatić (Eric Dupond-Moretti, Jean-Robert Phung i Michael Corbier) stigao je u zgradu suda, što znači da će uskoro iskaz dati i jedan od najboljih svjetskih rukometaša.

14.40 Jedan od tri neimenovana i već optužena kladioničara negirao je bilo kakvu povezanost s Nikolom Karabatićem i njegovom djevojkom Geraldine Pillet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

14.30Mickaël Robin bio je na golu Montpelliera u spomenutoj utakmici. Vratara su uhapsili u nedjelju, te pustili iz pritvora već u ponedjeljak navečer. Razlog?

"Nema dokaza protiv Mickaëla. On je branio više nego solidno tu utakmicu", rekao je igračev odvjetnik Marc Gallix i dodao: "U pritvoru je bio pod ogromnim pritiskom od strane policajaca da prizna kako je namjerno puštao golove. No, on nije učinio ništa loše."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

13.55 Odvjetnik optuženog srpskog rukometaša Mladena Bojinovića razgovarao je s novinarom francuskog Midilibrea.

"Moj klijent tvrdi da nema govora o namještanju utakmice. U postavljanju koeficijenata pogriješila je kladionica, a on je iskusan kockar. Igrači su znali u kakvom će sastavu istrčati i da će pred njima biti teška utakmica. Kroz sezonu su više puta imali poteškoće u prvom poluvremenu. Kad su vidjeli to u ponudi, igrači su rekli - ovo je nerealno, 'ajmo se kladiti."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

13.45 Optuženim igračima vrlo vjerojatno će i uslijediti zabrana igranja sve do kraja procesa, kako ne bi utjecali na druge optužene u procesu.

12.47 Tri nepoznata 'kladioničara' već su i optužena u skandalu. Radi se o osobama koje su uhićene još u nedjelju u Montpellieru, te su puštene na slobodu nakon plaćene jamčevine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

11.55Nikola i Luka Karabatić stigli su pred sud. Odvojeno, svaki u posebnom autu. Prije njih već je stigao bivši suigrač Mladen Bojinović, koji će prvi pred suca u sudnicu. Srpski rukometaš lani je igrao za Montpellier, dok je ove sezone preselio u redove PSG-a.

Tužitelj Brice Robin je napomenuo da je ilegalno klađenje na spornu utakmicu između Montpelliera i Rennesa (28:31) izvedeno na pomalo naivan i glup način jer je, tvrdi, na taj susret uplaćeno 87.880 eura te da je većina uplata obavljena otprilike u isto vrijeme. Navodno je na 99,94 posto spornih uplaćenih listića pisalo da će Montpellierov protivnik voditi na poluvremenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odvjetnik braće Karabatić Eric Dupont-Moretti je u ponedjeljak navečer izjavio da će njegovi klijenti sucu priznati klađenje, ali ne i navodno namještanje utakmice.

"Namještanje utakmice trebaju dokazati, to je na tužiteljstvu. Moji klijenti žestoko opovrgavaju upletenost u namještanje susreta", kazao je odvjetnik braće Karabatić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"O sumnjivim radnjama na toj utakmici bili smo odmah obaviješteni u svibnju, ali ništa detaljnije nismo znali prije Olimpijskih igara", izjavio je nakon privođenja svog ponajboljeg reprezentativca izbornik TricoloraClaude Onesta.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo