'UTVARAM SEBI DA NEŠTO ZNAM O RUKOMETU' / Nikša Kaleb: 'Sad se zna tko, što, kada i kako radi. Vidi se strateško razmišljanje i razlika'

Image
Foto: Net.hr

Nikša Kaleb prokomentirao je pobjedu Hrvatske protiv Austrije i debi Dagura Sigurdssona na klupi rukometne reprezentacije Hrvatske

Silvijo Maksan

Silvijo Maksan

Najviše voli raditi intervjue sa sportašima, odličan novinar i 'pravi terenac'

15.3.2024.
8:36
Net.hr
VOYO logo

Hrvatska muška rukometna reprezentacija uspješno je započela svoju novu euru sa stranim izbornikom. Dagur Sigurdsson debitirao je pobjedom protiv Austrije 35-29 jučer u Hannoveru i napravio, zajedno sa reprezentativcima, veliki korak ka plasmanu na Olimpijske igre u Parizu nadolazećeg ljeta. Hrvatska sljedeću utakmicu na turniru, koji se vodi pod rednim brojem dva u ovim olimpijskim kvalifikacijama, igra protiv Njemačke. Zazivamo Deja vu u tom dvoboju...

Pobjeda nad Njemačkom donosi Olimpijske igre 99%

Image
BRAVO /

Hrvatska rapsodija u drugom poluvremenu, Sigurdsson debitirao pobjedom

Image
BRAVO /

Hrvatska rapsodija u drugom poluvremenu, Sigurdsson debitirao pobjedom

Ukoliko naši rukometaši dobiju i tu utakmicu, 99% su na Olimpijskim igrama. Nikša Kaleb nam je najavio utakmicu kazavši kako je Hrvatska, uz dužno poštovanje Austriji, ipak Hrvatska u rukometnom svijetu, a Austrija ipak Austrija, te kako i Real zna izgubiti utakmicu, pa je još uvijek Real. Uz to, pogodio je i razliku s kojom su naši rukometaši slavili. Kaleb je istaknuo između 5 i 7 razlike. Završilo je 6.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Swen Pförtner/dpa

Ravno u sridu

"Eto, točno u sredinu, kako sam rekao, od 5 do 7, a ovo za Real i Hrvatsku, ma rekao bi Ćiro Blažević rahmetli, utvaram sebi da nešto znam o rukometu. Jako mi je drago zbog igrača jer smatram da smo u istom ovom rosteru mogli i trebali puno više u Njemačkoj na prvenstvu, ali nećemo plakati za prolivenim mlijekom. Drago mi je zbog dečki da vide da mogu, da ne trebaju ni oni u sebe, kao ni javnost", rekao nam je sinoć dobro raspoženi Nikša Kaleb i prokomentirao utakmicu:

"Odigrali smo super napadački, pogotovo na individualnoj razini. Martinović, Cindrić, Srna... mogli bi ih nabrojati sve, osobito vratare. Ono gdje imamo još puno prostora za napredak, to je obrana i igra s kontaktom. Jel', pokazalo nam se da nam je, kao i na prošlom prvenstvu, trebao impuls golmana, pa da onda proradi i obrana. Kad je Mandić povezao par obrana u nastavku odvojili smo se i skinuli nekakav teret s leđa i u napadu i u obrani. Jer, vidjeli smo da je taj napad u početku utakmice bio jako nervozan", kazao je Nikša Kaleb.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Razlika se vidi i drago mi je zbog toga'

Hrvatska može i mora još napredovati u obrani, posebno na desnoj strani, a jedna druga stvar veseli..

"Drago mi je što se vidi razlika ove reprezentacije i one s prošlog prvenstva. Bez obzira na tu nervozu na početku utakmice u napadu, vidi se razlika kako se može iskoristiti Cindrić, kako s emože iskoristiti i Šipić, kako se može podijeliti minutaža među igračima. Da ne idemo na turnir sa 20 igrača, a igra ih 9. Imamo igrače koji se itekako dobro mogu iskoristiti i vidi se čak i kod Duvnjaka. Komentator je spominjao kako nije igrao ni minute, ali zašto bi ga trošili ili ga ubacivali kao protiv Rumunjske, nezagrijanog, pet minuta prije kraja kao nekog juniora, ako nam taj Duvnjak može puno više pomoći na utakmici protiv Njemačke. Znamo da igra u Kielu i zna njemačke igrače", objašnjava popularni Kina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

Kaleb je uvijek davao sve od sebe i imao mangupski, borbeni, pozitivni stav na terenu. Nikom nije htio dati šansu kad igra protiv njega. Jednostavno, mentalitet mu je bio pobjednički. Takav je i dan danas.

'Ima smisla zašto Dule nije ulazi u igru'

Slijedi utakmica protiv Njemačke sutra od 14.30.

"Ako ćemo igrati protiv Njemačke kao drugo poluvrijeme protiv Austrije ili kao protiv Njemačke u zadnjoj utakmici na prošlom prvenstvu, onda Dule fino može naručiti sokić i gledati s klupe. Ima smisla zašto Dule nije ulazio u igru. Vidi se to jedno strateško razmišljanje."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Znači, još 60 minuta velike borbe za Igre...

"Samo da mi dobijemo Njemačku. Uz dužno štovanje prema Alžiru, ali ako dobijemo Nijemce, onda će se Njemačka i Austrija morati potući za bodove između sebe. Ima tu nekih kombinacija, ali to je sad sferi znanstvene fantastike."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I za kraj, Kina govori:

"Kako sam vam rekao u našem prošlom razgovoru, neke stvari se mogu popraviti za dvije minute, ali onako objektivno, cjelokupna igra se ne može promijeniti za tri dana. Ali, za 40 dana priprema igrači se fizički mogu dobro pripremiti. Mogu se sanirati sitne ozljede i može se napad, neću reći dovesti do savršenstva, ali poznavajući kako Sigurdsson radi s ekipama, dovest će do toga da će napad Hrvatske, trebao bi, funkcionirati kao urica. Sad se zna tko, što, kada i kako radi."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Raspored i rezultati olimpijskog kvalifikacijskog turnira broj 2

14. ožujka
Njemačka - Alžir 41-29
HRVATSKA - Austrija 35-29

16. ožujka
14:30 Njemačka - HRVATSKA
17:00 Alžir - Austrija

Tekst se nastavlja ispod oglasa

17. ožujka
14:10 Austrija - Njemačka
16:45 HRVATSKA - Alžir

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo

Još iz rubrike