NORVEŠKA NAPRAVILA VELIKI KORAK PREMA POLUFINALU: / Već nakon prvog dana izgledano je tko će proći dalje iz druge skupine

Image
Foto: Jonathan NACKSTRAND / AFP / Profimedia

Dvije reprezentacije su u fenomenalnoj poziciji za plasman u polufinale iz skupine II

17.1.2020.
19:55
Jonathan NACKSTRAND / AFP / Profimedia
VOYO logo

Rukometne reprezentacije Slovenije i Norveške ostvarile su pobjede u prvim utakmicama skupine 2 drugog kruga natjecanja na Europskom prvenstvu, odigranim u petak u Malmou, gdje su Slovenci s 30-27 (15-14) nadigrali Islanđane, a Norvežani sa 36-29 (20-12) bili bolji od Mađara.

Obje reprezentacije su u drugi krug došle s dva boda iz prve faze pa su ih ove pobjede promovirale u glavne favorite za plasman u polufinale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sagosen prvo ime u Norvreškoj

Slovence je do pobjede predvodio sjajni Dean Bombač sa devet pogodaka i čak 10 asistencija, a vratar Klemen Ferlin je sakupio 15 obrana. Najbolji strijelac Islanda bio je Bjarki Elisson sa šest golova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Norvežani su već nakon prvog poluvremena vodili sa 20-12 protiv Mađarske te u drugom dijelu samo održavali stečenu prednost. Najbolji strijelci Norveške bili su Sander Sagosen sa sedam i Goeran Johannessen sa šest golova. Kod Mađarske su po pet pogodaka postigli Bence Nagy i Patrik Ligetvari.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo