EURO 2022. / Porazom od Danske nestale su i teoretske šanse za polufinale: Hrvatska još igra protiv Islanda i Nizozemske

Protiv svjetskih prvaka jednostavno nije išlo. Mlada hrvatska reprezentacija do samog kraja dobro je mučila Dansku koja je imala vodstvo od početka utakmice.

23.1.2022.
22:00
VOYO logo

Hrvatska je samo jednom došla do izjednačenja, i to pogotkom Marića za 10:10, no preokrenuti rezultat u svoju korist nije uspjela.

"Kao i svaku utakmicu do sad nitko nam ne može zamjerit da smo htjeli, da smo željeli, da smo se bacali na glavu, ali evo, nije bilo danas dovoljno", komentirao je Ivan Čupić.

Obranom koja je ponovno trebala biti ključ zadali smo im mnogo problema, no Danci su igrom sa 7 igrača, a pogotovo Hansenom koji nam je zabio 8 golova bili strpljivi, pronalazili prostor i ipak primirili našu obranu.

"Momci su stvarno sve pokušali, i golmani su dali sve od sebe. Oni su stvarno igrali, iskoristili su to pametno, mudro, bez potrošnje, mi smo sve dali, dijelilo nas je malo, možda neke sitnice"; rekao je Marino Marić. 

Dali su sve od sebe i nošeni fantastičnom atmosferom ostavili srce na terenu, no ni to nije bilo dovoljno. Bila je ovo prva utakmica uoči koje pozitivni PCR nalazi nisu uzrokovali veće promjene u sastavu.

"Danas su dečki bili sigurni jer smo se uspjeli malo nešto dogovorit i odmah to izgleda borbenije tako da smo začepili usta ovima koji pričaju da se netko nešto nije borio. Nije vam se lako borit kad vam ispadaju po tri-četiri igrača i kad niste sigurni u suigrača uz sebe i onda pada samopouzdanje i onda izgleda na van kao da se netko ne bori", rekao je Horvat. "Isto tako kao što se danas vidjelo dok su dečki malo bili sigurni, dok smo se malo ulovili u tim nekim novim postavama da to odmah izgleda borbenije i čvršće", dodao je.

Nastup izbornika Horvata nije sjeo stručnim sukomentatorima u emisiji 'Vrijeme je za rukomet' koji kažu - za pristup kao protiv Danske, kapa dolje, ali takav je trebao bi ti i dva dana ranije, protiv Crne Gore.

"Nama je najvažnija utakmica bila Crna Gora, a ne Danska. Lako se vaditi, doći pa igrati sa Danskom pa mi smo frajeri, super smo pa mi ćemo pobijediti. A što je sa Crnom Gorom? Ono je nedopustivo ako se mene pita. Onakav pristup je nedopustiv", smatra Petar Metliičić, RTL-ov sukomentator.

Da je Hrvatska trebala izgledati drugačije svjestan je i Marino Marić koji je europsku smotru rezimirao ovako: "Generalno, podbacili smo ovaj turnir, ali danas ova utakmica baš mi je dala neki optimizam i neki dobar okus u ustima što bi se reklo. I nadam se da će ovo možda bit neka zvijezda vodilja za nešto dalje."

Porazom od Danske nestale su i teoretske šanse za polufinale. Hrvatska još igra protiv Islanda i Nizozemske, a pobjedama u tim susretima može zauzeti treće mjesto u skupini koje bi donijelo borbu za 5. poziciju na Europskom prvenstvu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo