Hrvatska-Francuska / Pripreme odrađene bez Cindrića i Marića jer čekaju negativan test: Odluka će pasti uoči početka utakmice

Hrvatska će prvi put nakon 2019. napokon imati i glasnu podršku navijača

13.1.2022.
19:30
VOYO logo

Lagani jutarnji trening za upoznavanje s Pick Arenom jer ionako će za Francusku biti potreban svaki atom snage.

Završne pripreme su odrađene, ali bez Cindrića i Marića koji su stigli u Szeged, no da bi uopće dobili priliku pobijediti Francusku, prvo moraju pobijediti vrijeme. Odluka će pasti sat vremena uoči početka utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nemamo za njih gotove papire to jest još uvijek nemamo za njih odobrenje od organizatora da mogu nastupiti. Vjerojatno to bude tamo negdje kroz popodne završilo s tom papirologijom tako da još uvijek ne znam dali će moć u današnjoj utakmici nastupiti ili ne", ispričao je Hrvoje Horvat, izbornik rukometne reprezentacije.

Ništa bolje nije ni Francuzima koji su pak više problema imali s izostanka nekolicine ključnih igrača. Izbornik Guillaume Gille osjeća i pritisak korone, zbog koje je umalo ostao bez Nikole Karabatića, ali i ždrijeba koji im je, kako kažu, dao najtežeg protivnika za otvaranje prvenstva.

"S ovim j*****m COVID-om svaka se dva dana moramo dokazivati PCR testom i zbog toga ste uvijek u opasnosti. Ždrijeb nije bio povoljan ni za jednu momčad i zato se moramo boriti s Hrvatskom za dobar ulazak u Prvenstvo. To će biti sjajan trenutak rukometa, ali isto tako i jako zahtjevna utakmica", kazao je izbornik francuske rukometne reprezentacije.

Rivalstvo Hrvatske i Francuske već odavno se može svrstati u rubriku legendarno. No, večeras će protiv Eksperata, kako još tepaju Francuzima, priliku dobiti neka nova lica koja su protiv Rusije pokazala onu pozitivnu sportsku drskost i veliki talent.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uoči svake utakmice postoji određeni pritisak. Sigurno da igranje za reprezentaciju nosi još malo veći. Taj dres je puno teži, ali mislim da smo se u ovih mjesec dana dosta dobro u igrali, dosta smo radili na taktici, tehnici i s nekim od njih sam i prije igrao tako da mislim da ćemo se dobro poloviti na utakmici", izjavio je rukometni reprezentativac Ante Gadža.

Hrvatska će prvi put nakon 2019. napokon imati i glasnu podršku navijača. Dvorana u Szegedu gotovo je rasprodana. Ona prva bitka na tribinama ide na stranu Hrvatske, neka se isto nastavi i na terenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo