JASAN CILJ / Naši rukometaši bruse formu za Igre: 'Samo na dva načina idete tamo, ja želim medalju'

Hrvatska rukometna reprezentacija ponovno na okupu i izbornik Dagur Sigurdsson ispred sebe ima tjedan team buildinga. Rukometaši idu u Oslo, na prijateljski turnir koji će biti sve samo ne takav. Danska, Argentina i Norveška prve će testirati Hrvatsku uoči Pariza

6.5.2024.
20:53
VOYO logo

Hrvatska rukometna reprezentacija ponovno na okupu i izbornik Dagur Sigurdsson ispred sebe ima tjedan team buildinga. Rukometaši idu u Oslo, na prijateljski turnir koji će biti sve samo ne takav. Danska, Argentina i Norveška prve će testirati Hrvatsku uoči Pariza. S izbornikom je razgovarao RTL-ov Boris Jovičić.

Image
IDU U NORVEŠKU /

Sigurdsson okupio hrvatske rukometaše i otkrio zašto neka imena nije pozvao

Image
IDU U NORVEŠKU /

Sigurdsson okupio hrvatske rukometaše i otkrio zašto neka imena nije pozvao

"Najbolje pripreme su one kada pobjeđuješ utakmice. Naravno, naši protivnici na ovom turniru su jaki. Isprobat ću neke igrače, promijeniti pozicije i početi pripremati momčad za ljeto", rekao je Sigurdsson na početku razgovora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ljeto koje će biti vruće. Ždrijeb Olimpijskih igara Hrvatsku je smjestio u skupinu sa Španjolskom Njemačkom, Švedskom, Japanom i Slovenijom. Četiri najbolje reprezentacije idu dalje.

"Samo na dva načina idete na Olimpijske igre - kao turist koji ide uživati u olimpijskom selu ili idete po medalju. A ja želim ići po medalju."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sigurno će biti onih koji će ovakve najave nazvati populističkima, isto kao što je Sigurdsson dočekan kao čovjek zbog kojeg će patiti hrvatska struka. Islanđanin se ipak fokusirao na ono pozitivno, a kritičarima pružio ruku prijateljstva.

"Prema meni je dolazila samo pozitiva. Nisam imao nikakvih problema. Stvarno želim stvoriti dobar odnos s lokalnim trenerima. Sljedeće sezone provest ću više vremena ovdje, nastojat ću upoznati trenere i komunicirati s rukometnom zajednicom."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada je komunikacija u pitanju, Sigurdsson je izbornik s čijim se načinima igrači još nisu susreli. Ne pije s njima kave, odnos se bazira na treninzima i zajedničkim obvezama poput ručka, doručka i večere, i čini se da to reprezentaciji odgovara.

"Kada sam ja bio igrač, nisam volio da je trener u svakom trenutku pokraj mene. Tako da se neću gurati među igrače. Uvijek je komplicirano sjesti s jednim igračem, a s drugim ne. Imam dobar odnos s igračima, ali nisam tip od čavrljanja i razgovora o vremenskoj prognozi."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A dok god sja sunce nad reprezentacijom, nema potrebe za takvim razgovorima. Mjerilo su teren i kemija s igračima. Sigurdssonu zasad to itekako dobro ide.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo