Uoči susreta s Nijemcima / Stepančić za RTL: 'Nijemci su ekipa iz samog vrha rukometa, bit će tu velikog naboja'

Prijenos utakmica s Njemačkom 23. i 26. listopada moći ćete pogledati na RTL-u

21.10.2019.
21:10
VOYO logo

Hrvatska rukometna reprezentacija ovog tjedna dva puta će se susresti s Njemačkom. Prva je utakmica na rasporedu 23. listopada u 19.30 sati u zagrebačkoj Areni, dok Kauboji dan kasnije lete u Hannover gdje se utakmica igra 26. listopada u 14.30. Prijenos ćete moći pogledati na RTL-u.

A s Lukom Stepančićem naš je reporter porazgovarao o stanju u reprezentaciji, te što misli o Nijemcima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otkrio je i što očekuje od Europskog prvenstva sljedeće godine. 

Stepančić za RTL: 'U dobroj smo formi, svi igramo'

"Pa evo nakon dugo godina svi smo ovdje svi smo zdravi. U dobroj smo formi, svi igramo. Veseli me i veliki broj novih, mladih igrača, koji su sigurno svojim radom i trudom zaslužili da budu pozvani na ovo okupljanje i bitno je za njih da osjete ovu atmosferu", kazao je Luka Stepančić koji trenutno igra za mađarski Pick Szeged.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O Nijemcima misli kako su protivnik po mjeri Hrvatskoj, ali i da ove utakmice dolaze u nezgodno vrijeme. 

"Pa mislim da smo jedni drugima protivnik po mjeri, malo u nezgodno vrijeme dolaze te utakmice pošto smo svi ušli u ritam klupskih obaveza. Zato je izbornik napravio širi spisak da vidi na koga može računati za dva mjeseca kada budu pripreme za Europsko prvenstvo. Što reći o Nijemcima, ekipa iz samog vrha europskog i svjetskog rukometa, sve provjereni igrači, kvalitetni, i čvrsta im je obrana", objasnio je Stepančić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prije svakog prvenstva idemo s velikim očekivanjima"

Rekao je i kako će gledateljima utakmica s Nijemcima u srijedu biti uživanje, jer iako je prijateljska, sigurno će biti velikog naboja. 

Otkrio nam je i što misli kako će se Hrvatska prezentirati na Europskom prvenstvu sljedeće godine. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prije svakog prvenstva idemo s velikim očekivanjima i nas samih i javnosti. Grupa je naizgled uvjetno rečeno lakša, možda nekakav ždrijeb koji smo i sami ostvarili pobjedom protiv Švicarske u 6. mjesecu nam daje nekakav put iz Graza prema Beču, ali ne smijemo nikako podcijenti nikoga. Grupa će biti teška, ali naš cilj je osvajanje te grupe", rekao je Stepančić.

Kazao je i kako je odlaskom iz Pariza dobio veću minutažu u mađarskom klubu, a svejedno je klub koji je na toj razini. Imao je na početku sezone peh s malim ozljedama dok nije ostvario ritam utakmica, ali sada je puno bolje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"I s izbornikom sam razgovarao i on je puno zadovoljniji tako da ću biti u puno optimalnijoj formi za početak priprema za Europsko prvenstvo", zaključio je Luka.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo