TKO STOJI HRVATSKOJ NA PUTU DO BRONCE? / 'Da nas je netko prije tri tjedna pitao da ćemo igrati protiv Hrvatica za brončanu medalju...'

Image

Hrvatska i Danska su do sada igrale četiri puta međusobno na europskim smotrama

20.12.2020.
8:53
VOYO logo

Hrvatska ženska seniorska rukometna reprezentacija u nedjelju od 15:30 sati na Europskom prvenstvu u Danskoj kreće u borbu za brončanu medalju i to protiv domaćina

Tko su udarne snage danske reprezentacije ovog trenutka? Ponajprije to je fantastična vratarka Sandra Toft. Po mnogima, ona je ovog trenutka najbolja vratarka svijeta. Ima 31 godinu i članica je francuskog Bresta. U sedam susreta EURA ima 72 obrane. A to je najviše na prvenstvu. Naša Tea Pijević zaostaje osam obrana, ili 3 posto. Druga vratarka je AltheaRebecca Reinhardt, sedam godina mlađa, i članica je danskog Odensea. Do sada je na vratima bila 88 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HRVATICE KREĆU PO NOVO ČUDO: Trostruke europske prvakinje stoje im na putu do medalje; 'Ona uvijek želi biti glavna zato što svi gledaju u nju'

Danska krila su vrlo dobra, ali ne i spektakularna. Lijevo je LarkeNolsoe Pedersen. Ima 24 godine i članica je Nykobinga. U 314 minuta koliko je do sada igrala postigla je 20 pogodaka iz 28 udaraca ili 71 posto. Desno je TrineOstegaardJensen. Ona je jedna od pet Dankinja koje igraju u inozemstvu. Njezin klub je njemački SG BBM Bietigheim. Izvanredna u kontri, uz vrhunsku realizaciju (22/28, 79 %) .

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na vanjskim pozicijama su lijevo klupske suigračice Line Haugsted, 26 godina (12/24 50%) i mlada Kristina Jorgensen (22 . godine, 20/38, 53 %), obje članice Viborga. Obje igraju i obranu i nisu nimalo nježne. U sredini su Mia Rej Bidstrup (30. godina Kopenhagen 31/46 67%) trenutačno njihov prvi strijelac. Tu su još i Mie Enggrob Hojlund (23. godine , Odense, 13/26, 50%), te AnneMetteHansen (26. godina, Gyor, 23/35, 66%). Vrlo često mijenjaju mjesta pa nerijetko završe i lijevoj strani. Desnu stranu drže Louisa Katharina Burgaaard (28. godina Metz 10/16 63%) i MetteTranborg iz Esbjerga, 24. godine, (15/34, 44%), inače juniorska svjetska prvakinja 2012. godine, kao i još dvije igračice iz ove ekipe. Ništa dakle nije slučajno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I na crti su odlične KathreineHeindahl (28 godina, CSKA, 5/9 56%), odnosno RikkeIversen (27 godina, Odense, 8/9 89%). Ova druga je u pravilu zadužena za obranu, ali je s Norveškom pokazala da može puno toga dati i u napadu.

Danska vodi mladi trener Jesper Jensen. U igračkim danima bio je europski prvak s Danskom 2008. godine. Inače je trener Esbjerga. Na klupi ženske reprezentacije je od ove godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danska je do sada na Europskom prvenstvu, kao i Hrvatska ostvarila pet pobjeda, uz dva poraza. Dobile su Sloveniju 30:23, Crnu Goru 28:19, a izgubile od Francuske 20:23. U drugom krugu pak bile su stopostotne. Pobijedile su Švedsku 24:22, Španjolsku 34:24 i Rusiju 30:23. Na kraju ih je u polufinalu zaustavila Norveška 27:24.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače Hrvatska i Danska su do sada igrale četiri puta međusobno na europskim smotrama. Hrvatska je slavila samo jedanput: 2006. godine s 26:22. Danska je dobila tri preostala susreta.

"Nedjelja je velik dan za nas, možemo donijeti Danskoj brončanu medalju. Dat ćemo sve od sebe u utakmici. Iako smo bili razočarani protiv Norveške, naravno da ćemo pronaći snage u utakmici za treće mjesto. Ne trebamo ništa izmisliti da pobijedimo Hrvatsku. Da nas je netko prije tri tjedna pitao da ćemo igrati protiv njih za brončanu medalju, rekli bismo 'veliko da', tako da se nadam da ćemo nešto uspjeti pronaći, rekao je danski izbornik Jensen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo