NIKAKO NIJE IŠLO... / Kraljice šoka odlaze sa Svjetskog prvenstva; Izbornik nakon teškog poraza: 'Osjećam se jadno'

Image
Foto: IHF

Tekstualni prijenos utakmice mogli ste pratiti na portalu Net.hr

12.12.2021.
17:42
IHF
VOYO logo

Nakon utakmice protiv Španjolske, Hrvatska ženska rukometna reprezentacija okrenula se Austriji. Bio je to posljednji susret u skupini, no iako su Kraljice šoka vjerovale u dobru igru i pobjedu protiv Austrijanki, to se nije dogodilo.

Hrvatske rukometašice porazom od Austrije (23:27) oprostile su se od nastupa na Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj, koje su završile na predzadnjem, petom mjestu skupine 4 u drugom krugu natjecanja sa samo jednom pobjedom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na odmor otišle s minusom od pet golova

Kod Hrvatske su najbolje bile Larissa Kalaus sa šest pogodaka, Katarina Ježić sa pet i Andrea Šimara sa četiri, dok su austrijsku reprezentaciju predvodile Patricia Kovacs sa sedam golova te igračice hrvatskog porijekla Ines Ivančok sa pet i Katarina Pandža sa četiri pogotka. Pet golova je postigla i Nina Neidhart.

Samo u prve tri minute utakmice izabranice Nenada Šoštarića djelovale su kao da će ostvariti svoju želju i pobjedom se oprostiti od natjecanja među najboljim reprezentacijama svijeta u Španjolskoj. U tom trenutku je Hrvatska vodila 2-1, da bi se u sljedećih osam minuta obrana potpuno raspala, što su Austrijanke iskoristile i serijom od šest pogodaka došle do vodstva 7-2 u 11. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Austrijanke su u nekoliko navrata tijekom prvog poluvremena stigle do sedam pogodaka prednosti, ali je Hrvatska na odmor uspjela otići s minusom od pet golova (10-15).

Bolji završetak, ali nedovoljno

Na početku drugog dijela imale su priliku hrvatske rukometašice smanjiti zaostatak, ali su ponovno dopustile Austrijankama da serijom od od tri gola dođu do +7 (19-12) u 39. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U završnici utakmice Šoštarićeve izabranice su pokazale nešto bolju igru u obrani, čime su pomogle i Ivani Kapitanović u zaustavljanju šuteva Austrijanki, ali su ih tri nerealizirana sedmerca spriječila u mogućem velikom preokretu.

Šoštarić: 'Osjećam se jadno'

"Igrali smo izuzetno loše u obrani, ali mi smo se spremali za ovu utakmicu iako smo znali da će Austrijanke biti spremne. Profulali smo puno zicera, na taj način se ne može igrati", rekao je za RTL izbornik Nenad Šoštarić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Lako je poslije utakmice biti pametan. Nemojte zaboraviti da smo mi u prvom poluvremenu primili 4-5 golova u rekontri... U nekim trenucima imate osjećaj da ste blizu, onda dođete u napad i profulate čistog zicera. Jadno se osjećate kada ovako završi prvenstvo. Ja se osjećam jadno", dodao je Šoštarić.

"Ako ćemo očekivati da ne možemo pobijediti Ćamilu Mičijević, onda ne možemo igrati. Svaka treba igrati 100 % jer se svaka od njih sutra može ozlijediti. Možemo biti ponosno na mnoge igračice, ali sve do ove današnje igre. Ovo je neko crnilo", naglasio je Šoštarić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kraljice šoka" su nastup u Španjolskoj završile s dvije pobjede i četiri poraza, ali rezultat bi zasigurno bio drugačiji da nakon dvije utakmice u prvom krugu nisu ostale bez Ćamile Mičijević, Dore Krsnik i Ivane Dežić koje su bile pozitivne na testiranju na koronavirus.

Tijek utakmice

Svjetsko žensko rukometno prvenstvo

Hrvatska - Austrija 23:27

Kraj utakmice

Tekst se nastavlja ispod oglasa

58' Preokrenula je sve Austrija sigurno na svoju stranu, nema više nikakve nade za Hrvatsku.

55' Sedmerac za Hrvatsku i lopta ulazi u mrežu. Budi se sada lagano Hrvatska, a Austrijanke imaju dvije igračice vani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

54' Mirna realizacija Kalaus, Austrija gubi loptu i evo još jednog gola Hrvatske! 20:24 je na semaforu, samo četiri razlike i šest minuta do kraja.

50' Andrea Šimara vraća malu nadu Hrvatskoj. 23:18 je na semaforu! Austrijankama krademo loptu, ali Mamić ne uspijeva zabiti... Nikako da iskoristimo sigurno šanse.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

46' Novi sedmerac za Austriju, ali imamo mi sjajnu Kapitanović koja to čita!

42' Sjajna kontra Šimare koja sada smanjuje na 14:20! Ali, odmah pogodak i na drugoj strani...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

40' Austrija i dalje uvjerljivo drži svojih +7 prednosti, ne ide pa ne ide.. Čak i kada smislimo dobar napad, austrijske vratarke i to uspiju obraniti.

36' Sjajni pogodci Austrijanki nastavljaju se i u drugome poluvremenu... 17:12 je na semaforu. Hrvatska je fulala dva pogotka za redom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

33' Sjajna obrana Ivane Kapitanović! Izgleda kako su se cure oporavile tijekom poluvremena...

30' Počelo je drugo poluvrijeme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kraj prvog poluvremena

28' Josipa Mamić još jednom pokazuje svoju klasu! Kapitanović silovito šalje loptu preko cijelog terena, Mamić hvata i s krila zabija za -5!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

25' Šimara zabija odličan pogodak s krila!

22' Gubimo loptu i Austrija ide u kontru i odlazi na +7... Ali, evo malo spasa. Tena Petika diže se svom visinom i smanjuje prednost Austrije na +6...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

19' Odlična brza kontra Hrvatske, Blažević je išla u jaki sprint i iako se činilo kako je to siguran pogodak, austrijska vratarka brani i ovo!

18' Spašava nas malo pogodak Larisse Kalaus. Ajmo cure!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

13' Hrvatska se pokušava čupati iz ove crne rupe, ali i dalje je to daleko od onoga na što smo navikli od naših Kraljica šoka...

10' Evo, nakon osam minuta Hrvatska zabija za 7:3!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

9' Hrvatska je već sedam minuta bez pogodaka...

8' Hrvatskoj nikako ne ide... Probala je Stela Posavec probiti austrijsku obranu, ali njihove cure dobro čitaju našu igru. Gubimo loptu i opet nisu iskoristile priliku. Izbornik je pozvao time-out i nikako nije sretan:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

5' Naše rukometašice nisu iskoristile austrijska isključenja i Austrija odlazi na +2.

4' Veliki hendikep za Austriju, ista igračica unutar četiri minute isključena je dva puta1

2' Igra je odmah počela gol za golom. Austrijanke imaju dvije minute bez igračice te igraju bez vratara.

1' Počela je utakmica.

____________________________________________________________________________

Austrijanke su od početka prvenstva značajno oslabljena zbog pozitivnih testova na covid svojih reprezentativki, do te mjere da su susret protiv Brazilki igrale bez sedam igračica. Nisu uspjele niti trijumfirati protiv Japanki u petak.

"Ne želim razmišljati ni o čemu drugom, nego o pobjedi protiv Austrije i da s omjerom 3:3 odemo kući. Mi to znamo, mi to možemo i mi ćemo to napraviti", rekao je izbornik Nenad Šoštarić.

"Dugo su držale Japan, ali fizički nisu izdržale. Ono što je bitno kod Austrije je da primaju puno golova i puno zabijaju. Mi moramo tu utakmicu dobiti obranom sa što više laganih golova", istaknuo je izbornik.

Katarina Ježić kazala je da se njene suigračice i ona moraju dobro pripremiti za Austrijanke.

"One igraju brz rukomet i fizički su jače od ostalih ekipa. Sad su im se vratile neke igračice, ali bile su deset dana zatvorene u hotelu. Mi moramo pripremiti taktiku i biti spremne na sve", rekla je kapetanica reprezentacije.

Ana Debelić priželjkuje pobjedu u zadnjoj utakmici na SP kako bi se zajedno sa suigračicama vratila uzdignute glave u domovinu.

"Sad imamo dan odmora. Moramo se spremiti za Austriju, pobijediti ih i otići uzdignute glave s ovog prvenstva", zaključila je.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo