BUDITE UZ NAŠE CURE / Potop Hrvatske u Stožicama: Bolan poraz Kraljica protiv Slovenije, samo šest golova u nastavku

Image
Foto: Grafika Danas.hr - PIXSELL

Hrvatska će sljedeći susret igrati u subotu protiv Danske.

10.11.2022.
8:58
Grafika Danas.hr - PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija u prvom je susretu skupine I drugog kruga Europskog prvenstva u Ljubljani izgubila od domaćina Slovenije sa 18-26 (12-13).

Valentina Blažević je s pet golova bila najefikasnija u sastavu Hrvatske dok je Ana Gros sa sedam pogodaka predvodila Sloveniju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je vrlo loše ušla u utakmicu, neoprezno izgubila nekoliko lopti u napadu, pa je Slovenija nakon tek nešto više od pet minuta imala prednost od 4-0. Tada je izbornik Nenad Šoštarić pozvao "time out" tijekom kojega je smirio svoje igračice koje su počele igrati mnogo koncentriranije, a to je uz nekoliko pogrešnih dodavanja Slovenki te obrana Tee Pijević donijelo preokret. U 19. minuti Hrvatska je povela sa 9-8, potom u još nekoliko navrata imala gol prednosti uz napadm ali nije se uspjela odlijepiti. Bolje odigranom završnicom prvog dijela Slovenija je na odmor otišla s vodstvom od 13-12.

I drugo poluvrijeme počelo je slično kao i prvo. Hrvatska je bila bez ideje u napadu prvenstveno jer nespremna Blažević više nije mogla izdržati ritam utakmice, nekoliko obrana sakupila je slovenska vratarka Pandžić, dva je udarca naših igračica zaustavljala i vratnica pa je u 41. minuti kod vodstva Slovenije 17-13 Šoštarić ponovno bio prisiljen pozvati "time out". Ovoga puta ta strategija nije bila uspješna, Slovenija je i dalje povećavala svoju prednost sve do 20-13, a Hrvatska je svoj drugi gol u drugom poluvremenu postigla tek u 49. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slovenija je mirno odigrala završnicu i na kraju slavila s uvjerljivih

Hrvatska je tako ostala na dva osvojena boda i praktički bez izgleda za plasman u polufinale u koje vode samo prva dva mjesta u skupini, dok je Slovenija stigla na učinak od četiri boda. Četiri boda ima i Norveška, po dva boda imaju još Švedska i Danska, dok je Mađarska bez bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

UŽIVO

SLOVENIJA - HRVATSKA 26:18

60' Kraj! Hrvatska je doživjela težak poraz protiv Slovenije u Stožicama. Nakon dobrog prvog poluvrmena Hrvatska je pala u drugom dijelu i izgubila 26:18. Hrvatska je u drugom poluvremenu zabila samo šest golova.

56' Slovenija je demonstrirala vrhunski rukomet u drugom dijelu i ostavila naše rukometašice bez šansi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

49' Hrvatska je zabila prvi gol iz igre u drugom poluvremenu. Stela Posavec je bila sigurna.

45' Hrvatska je u velikoj krizi. Nismo zabili gol iz igre čitavo poluvrijeme. Slovenija vodi 18:13.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

41' Time out je morao zvati Nenad Šoštarić. Hrvatska ne može zabiti gol, dok Slovenija lako dolazi do zgoditka.

37' Petika je izborila sedmerac koji je realizirala Pavlović za prvi pogodak Hrvatske u nastavku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

35' Golmanica Slovenije upisala je tri obrane za redom i dovela Sloveniju u priliku da ode na četiri gola prednosti.

32' Prkačin promašuje treći put za redom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

31' Počelo je drugo poluvrijeme. Hrvatska ima prvi napad.

30' Poluvrijeme. Sjajnu utakmicu gledamo u Sloveniji. Domaćin je poveo no Hrvatska se brzo vratila i povela u nekoliko navrata. Slovenija je imala više koncentracije u završnici poluvremena i ima minimalnu prednost na poluvremenu. Valentina Blažević zabila je pet golova, a Pijević ima osam obrana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

25' Pijević sjajno brani još jednu tešku loptu. Tena Japundža sjajno zabija i Hrvatska ponovno vodi.

24' Prvo isključenje na utakmici. Katarina Ježić nije stigla na vrijeme i zaradila je dvije minute.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

21' Blažević ponovno sigurna i Hrvatska ponovno vodi.

18' GOOOOL, Blažević pogađa i Hrvatska ima prvo vodstvo na utakmici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

16' Pijević sjajno brani. Hrvatska je imala napad za prvo vodstvo na utakmici, ali Blažević je bila neprecizna.

12' Napokon je proigrala Hrvatska. Debelić je osvojila loptu u obrani, bacila za Japundžu koja pronalazi Ježić. Naša kapetanica realizira kontru i dovodi Hrvatsku na samo gol zaostatka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

10' Blažević je potegnula s devet metara i sjajno pogodila. Hrvatska je ponovno na minus 2.

7' Prkačin zabija prvi pogodak za Hrvatsku na utakmici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

6' Nenad Šoštarić pozvao je time out. Nije dobro otvorila Hrvatska. Iako obrana 6 na 6 funkcionira dobro, u napadu nemamo nikakvo riješenje.

5' Sjajno smo se obranili i istrčali kontru, no Posavec nije bila sigurna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1' Pijević ponovno u svom stilu hvata živu loptu ali krivo baca kontru. Ana Gros bombom iz vana zabija prvi pogodak na utakmici

1' Počela je utakmica, Slovenija ima prvi napad. Sretno Hrvatska!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija večeras od 18 sati igra prvi susret drugog kruga Europskog prvenstva protiv Slovenije u Stožicama. Kraljice šoka su u drugi krug ušle remijem protiv Švicarske, dok su Slovenke pobjedom protiv Srbije osigurale treće mjesto u jakoj skupini s Danskom i Švedskom.

Image
EKSKLUZIVNO /

Tena Japundža za Danas.hr nakon plasmana u drugi krug 'Prvi cilj smo uspješno odradile'

Image
EKSKLUZIVNO /

Tena Japundža za Danas.hr nakon plasmana u drugi krug 'Prvi cilj smo uspješno odradile'

Pobjeda je imperativ

Pred našim rukometašicama nije lak zadatak jer igraju protiv domaćina, no ipak ima nekih podataka koji bude optimizam u očima uoči ovog okršaja. Naše će cure u ovu fazu natjecanja prenijeti dva boda osvojena protiv Mađarske, Slovenija također dva, a treba naglasiti kako jedino Norveška ima četiri boda. To su dobre vijesti jer unatoč tome da su Mađarice prošle dalje s trećeg mjesta nakon osvojena dva boda, ne prenose ni jedan jer su pobijedile samo Švicarsku koja nije prošla dalje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska i Slovenija su se posljednji put susrele 2017. godine - Naše cure imaju tri pobjede, dok Slovenke imaju dvije. Ujedino treba napomenuti kako je Slovenija prošla skupinu i izborila drugi krug Europskog prvenstva nakon 18 godina posta, a nakon ogledan protiv Slovenije, Hrvatska će igrati protiv Danske i Švedske u borbi za polufinale i obranu bronce od prije dvije godine. Utakmicu je najavila igračica Stela Posavec.

'Svaka cura daje svoj maksimum'

"Ostvarili smo taj glavni cilj, a to je da prenesemo dva boda u drugi krug. Pobijedile smo Mađarice što nam je bila vrlo važna utakmica, na kraju smo remizirale sa Švicarskom, ali dva boda su tu i to je najbitnije. Imale smo nesreću s ozlijeđenim igračicama i nismo u punom sastavu, ali svaka cura koja je tu bori se i daje sve od sebe", rekla je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prva utakmica je protiv Slovenije s kojom smo igrale dvije utakmice prije Europskog prvenstva, otprilike znamo kako dišu i igraju. Znamo da imaju odlične vanjske igrače koji igraju u velikim klubovima, oni su pokretači njihove igre. Iako smo ih pobijedili u tim prijateljskim utakmicama, to ništa ne znači, ovo je nešto sasvim drugo i sasvim novo. One igraju na svom terenu i mislim da će biti odlična atmosfera i imat ćemo veliki motiv da odigramo što bolju utakmicu", najavila je i dodala:

"Sve ekipe imaju po dva boda i mislim da će tu svaka utakmica biti zanimljiva i donosit će nam nešto novo. S velikim iščekivanjem ćemo sve to pratiti, bit će jako zanimljivo", zaključila je Posavec. Utakmicu u tekstualnom prijenosu pratite na našem portalu, a naše cure možete gledati i ispred malih ekrana uz program RTL 2 ili uz platformu Play.

KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo

Još iz rubrike