ZAGREBAČKI LAVOVI IPAK NISU USPJELI / Neviđena drama na Višnjiku: Veszprem je novi prvak SEHA lige, kakva završnica u Zadru

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

S finala SEHA lige iz Zadra izvještava Nika Aurora Ključarić

5.9.2021.
20:18
Marko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Na jednoj strani poznati Lavovi, David Mandić, Ivan Čupić, Filip Ivić, Željko Musa, Jakov Gojun, a na drugoj strani Manuel Štrlek. Prava rukometna poslastica odigrala se danas u Zadru. PPD Zagreb dočekao je branitelje naslova, mađarski Veszprem, u zadarskoj dvorani Višnjik u finalu SEHA lige. Ipak, nakon izvođenja sedmeraca, PPD se nije uspio okruniti titulom prvaka i Veszprem je novi-stari prvak!

PPD krenuo snažno, ali...

PPD je krenuo snažno u utakmicu, stalno su bili u vodstvu, napad je funkcionirao sjajno kao i obrana. To se vidjelo i po tome što je Jakov Gojun unutar pet minuta zaradio dva isključenja. Igralo se pogodak za pogotkom, a onda se Veszprem odvojio i prešao u vodstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Krajem prvog poluvremena dogodila se "crna rupa" zagrebačkoj momčadi i nisu mogli pronaći pravo rješenje kako probiti mađarsku obranu. U drugome poluvremenu sve su to vratili i igralo se bod za bodom. Sve do zadnje minute. I tako je i ostalo. Gledali smo uistinu infarktnu završnicu gdje su s rezultatom 27:27 dečki morali ići u produžetke i ispucavanje sedmeraca.

Priznanja najboljima

Zagebačka momčad ipak nije uspjela obraniti očekivanja i prošlogodišnji prvak, mađarski Veszprem, imao je više sreće u raspucavanju produžetaka i s rezultatom 29:31 postali su novi-stari prvaci!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na kraju su dodijeljene i nagrade za najboljeg igrača na svakoj poziciji gdje je nagradu za najboljeg lijevog vanjskog odnio PPD-ov Filip Vistorop, a nagradu za najbolje lijevo krilo PPD-ov David Mandić.

Image
PAO JE MEŠKOV /

PPD Zagreb nakon ruleta sedmeraca ušao u finale SEHA lige

Image
PAO JE MEŠKOV /

PPD Zagreb nakon ruleta sedmeraca ušao u finale SEHA lige

Tijek utakmice

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PPD Zagreb - Veszprem 29:31

Sportska dvorana Višnjik, Zadar

Kraj utakmice u Zadru. Veszprem je novi prvak SEHA lige!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

60' Krenuli su produžeci. Za sada 27:28 za Veszprem. Nakon toga Ivić brani Štrleku! Zabija i PPD! Ali, vraća odmah i Veszprem.

59' Zadnja je minuta, a PPD ima napad. Ide i time-out za njih, da vidimo mogu li iskoristiti ovaj napad i pobijediti. I ništa, ništa od napada PPD-a. Veszprem ima loptu i 17 sekundi da zabije za pobjedu. Ali ništa ni od njihova napada! Gledat ćemo produžetke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

57' Šipić je dobio dvije minute i PPD mora igrati s igračem manje skoro pa do kraja. Veszprem odmah zabija za 26:27. Vraća odmah PPD to na 27:27!

56' Još samo četiri minte do kraja, a izjednačenje i dalje, 26:26.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

54' PPD gubi loptu, ali Ivić opet brani na drugoj strani i daje našima mogućnost da odu po izjednačenje. I evo ga! PPD je izjednačio s Veszpremom, 25:25.

51' Što bismo mi bez našeg Ivića! Kakva obrana, svaka čast! I odmah ide gol na drugoj strani i PPD zabija za 23:24!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

49' Gubi Veszprem sada loptu i PPD ima priliku otići na -1. Ali ništa od toga, gube i oni loptu...

47' Označen je pasiv i Veszprem je primoren na šut koji ide, ali imamo mi našeg Ivića koji brani sve!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

45' I evo našeg Čupića, zabija svoj treći sedmerac danas!

41' Ide Veszprem sada i na +3... Neće i neće. Ali evo ga sada, Marin Šipić probija se kroz mađarsku obranu i zabija za 20:22. Ali ide odmah brza kontra na drugoj strani i Veszprem je opet na +3.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

39' Spašava nas sada Ivić, baš kada treba. Sjajna obrana ovog povratnika u redovima PPD-a.

38' Pogodak za pogotkom.. Tako sada izgleda situacija na Višnjiku. +2 stoji već neko vrijeme i PPD se nikako ne može približiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

35' Sjajno poigravanje Klarice i Klis gdje se Klis probija i zabija za 16:17. Još malo i Lavovi će nadoknaditi svoj zaostatak. Ali, odmah kontra na drugoj strani i Veszprem se vraća na +2.

33' Vraća se PPD sada i smanjuje svoj zaostatak, Klarica se probio kroz mađarsku obranu. Veszprem sada gubi loptu i Musa sjajno zabija iz brze kontre!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

31' Počelo je drugo poluvrijeme. Vraća se Veszprem odmah s novim pogotkom, 13:16. Još jedan pogodak Veszprema i odlaze na +4.

30' Završilo je prvo poluvrijeme. Može se reći kako su zagrebački Lavovi sjajno krenuli u utakmicu i kako su pratili tempo cijelo vrijeme i bili u prednosti ili izjednačeni. Zadnjih pet minuta prvog poluvremena situacija se malo promijenila i PPD je sada u zaostatku za dva poena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

29' Izgubio je loptu PPD sada loptu u napadu i Veszprem kreće u brzu kontru, ali i oni gube lopte koju kupi Čupić, ali je pod prekršajem. Zabija Ćavar sada sa sedam metara i smanjuje na 13:15.

25' Preokrenuo je sada Veszprem nakon nekoliko laganih pogodaka i odlaze na 12:14.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

19' Odlazi Veszprem u vodstvo, i to pogotkom na prazan gol...

17' I Ćupić sada ponovno zabija sa sedam metara, u svome stilu i PPD odlazi na +2. Pogađa odmah Veszprem i smanjuju zaostatak. Ali, Mandić je isključen i PPD sljedeće dvije minute igra s igračem manje. Veszprem još zabija i iz sedmerca i došli smo na izjednačenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

16' Novi gol za PPD i ponovno su u vodstvu, 9:8. Veszprem sada gubi loptu i PPD ima priliku otići na +2.

15' Pogađa Omar Yahia iz Veszprema sa sedam metara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

13' PPD uspija zabiti za 7:6, a na drugoj strani naš Dino Slavić brani. Mandić zatim zabija golčinu na drugoj strani i osigurava svojoj momčadi vodstvo od +2.

12' Čupić je sada htio dodati na lijevo krilo, ali ipak nije prošlo i lopta ulazi točno u ruke Veszprema i zabijaju za izjednačnje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

11' PPD gubi loptu i Veszprem ide u brzi napad i zabijaju iz kontre i smanjuju svoj zaostatak na 6:5.

10' Veszprem gubi loptu koju sjajno kupi Musa i iz brze kontre zabija za 6:3. Vraćaju Mađari odmah na drugoj strani za 6:4.

9' Musa zabija za novo vodstvo, ali odmah slijedi još jedno isključenje, i ponovno za Gojuna. Nove dvije minute bez hrvatskog igrača.

8' Leimeter ponovno zabija nakon sjajno odigrane akcije. Ali, Veszprem odmah vraća na drugoj strani. 4:3.

6' Zabija sada Ivan Čupić sa sedam metara i daje PPD-u vodstvo 3:2.

5' Obranio je sada mađarski vratar i odmah pogađa na prazan gol PPD-a. Igramo s igračem više jer nam je Gojun na klupi. Ali, promašio je. Ostaje 2:2.

4' Prvo isključenje na današnjoj finalnoj utakmici, i to za PPD. Dvije minute zaradio je Jakov Gojun. A odmah nakon toga zabila je i mađarska momčad, 2:2.

2' Uspio se obraniti sada PPD i ide odmah brza kontra, ali ih uspjeva zaustaviti Veszprem. PPD će sada polako složiti napad. I isplatilo se, nakon lijepe akcije zabija Klis za 2:1.

1' Prvi napad ima Veszprem i uspjeli su probiti obranu PPD-a i zabijaju s krila. Ali, vraća i PPD odmah, zabija Leimeter za 1:1.

0' Spektakl u zadarskoj dvorani Višnjik već je krenuo. Operni pjevač izveo je poznatu pjesmu Vinka Coce, Vilo moja te ostavio impresivan dojam na tek nešto malo gledatelja, s obzirom na to da je dvorana zatvorena zbog koronavirusa. Nakon toga je trubački sastav izveo popularnu pjesmu Danza Kuduro.

Iako je PPD Zagreb u četvrtfinalu ranije ovoga tjedna izgubio od Vardara, igrači hrvatskog prvaka ipak su dobili priliku nastupiti na završnom turniru u Zadru zbog zaraze koronavirusom u makedonskom sastavu, a tu su priliku i iskoristili.

Zagrebačka momčad je u polufinalu svladala bjeloruski Meškov iz Bresta s 38:37 nakon izvođenja sedmeraca.

PPD Zagreb je dosada jednom osvojio SEHA ligu, 2013. godine, dok je Veszprem tri puta bio pobjednik, 2015., 2016. i 2020. godine.

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo