VELIKA VEČER U LIGI PRVAKA / 'Sedmica' Bayerna, drama u Milanu pripala Marseilleu

Image
Foto: AP

Minimalan poraz iz prvog susreta osmine finala bio je dovoljno upozorenje Bayernu pa su Bavarci uzvrat protiv Švicaraca shvatili puno ozbiljnije.

13.3.2012.
22:33
AP
VOYO logo

Nogometaši Bayerna iz Muenchena plasirali su se u četvrtfinale Lige prvaka nakon što su u uzvratnom dvoboju osmine finala na svojoj Allianz Areni deklasirali Basel sa 7-0 (3-0), te tako obilato nadoknadili minimalni 0-1 poraz iz prve utakmice prije 20 dana.

Prvi pogodak postigao je ArjenRobben (11), na 2-0 povisio je ThomasMüller (42), a potom se četiri puta u strijelce upisao MarioGomez (44, 50, 61, 67). Konačnih 7-0 svojim je drugim golom postavio Robben (81).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski reprezentativac DanijelPranjić igrao je za Bayern od 79. minute, dok je IvicaOlić ostao čitavu utakmicu na klupi.

Gomez je postao osmi igrač koji je postigao četiri pogotka na jednoj utakmici Lige prvaka, prije njega to je uspjelo još Marcu van Bastenu, Simoneu Inzaghiju, Dadi Prši, Ruudu van Nistelrooiju, Andriju Ševčenku, Lionelu Messiju i BafetimbijuGomisu, dok je rekorder Messi koji je prije šest dana postigao pet pogodaka u 7-1 pobjedi protiv Bayera iz Leverkusena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, ovo je četvrti put da je neka momčad uspjela slaviti sa 7-0 u Ligi prvaka, dosada je to uspjelo Juventusu protiv Olympiakosa, Arsenalu protiv praške Slavije, te Marseilleu protiv Žiline. Rekord i dalje drži Liverpool koji je 6. studenoga 2007. pobijedio Besiktas sa 8-0.

Nogometaši Marseillea plasirali su se u četvrtfinale Lige prvaka iako su u uzvratnom susretu u Milanu izgubili od domaćeg Intera sa 2-1. No, s obzirom da je prva utakmica prije 20 dana u Marseilleu završila pobjedom francuskog sastava od 1-0, Marseille je prošao dalje zahvaljujući pogotku u gostima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inter je poveo golom DiegaMilita u 75. minuti, pogodak vrijedan prolaska Marseillea u četvrtfinale postigao je Brandao u drugoj minuti sudačke nadoknade, da bi pirovu pobjedu Interu donio GiampaoloPazzini u šestoj minuti nadoknade iz 11-erca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo