OPROŠTAJ OD AUSTRALIJE / Senzacija u Melbourneu: Nole ispao u četvrtfinalu!

Image
Foto: AP

Wawrinka je tako prekinuo niz od 28 uzastopnih pobjeda srpskog tenisača. Meč je trajao četiri sata, a obilježili su ga brojni preokreti.

21.1.2014.
14:07
AP
VOYO logo

MELBOURNE - Švicarski tenisač StanislasWawrinka plasirao se u polufinale Australian Opena nakon što je u četvrtfinalnom ogledu nakon velike borbe pobijedio branitelja naslova Srbina NovakaĐokovića 2-6, 6-4, 6-2, 3-6, 9-7.

Wawrinka je tako prekinuo niz od 28 uzastopnih pobjeda srpskog tenisača. Meč je trajao četiri sata, a obilježili su ga brojni preokreti. Đoković je poveo 1-0 u setovima, Wawrinka je okrenuo rezultat osvojivši iduća dva seta, da bi četvrti ponovo otišao na stranu srpskog tenisača. U petom setu Đoković je oduzeo servis suparniku za vodstvo 2-1, no već u idućoj igri Švicarac se vratio u život izjednačivši na 2-2. Do rezultata 8-7 igrači su držali svoj početni udarac, a tada je Wawrinka stigao do prve meč lopte koju je odmah iskoristio. Đoković je na meč loptu dobro servirao, no potom je lagani volej izbacio u aut.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bio je to njihov 18. međusobni susret i tek treća pobjeda švicarskog tenisača koji se osvetio Đokoviću za poraze u 'maratonskim' susretima prošle godine u Melbourneu i New Yorku.

Švicarca u polufinalu očekuje TomašBerdych koji je u četvrtfinalu pobijedio trećeg nositelja Španjolca DavidaFerrera 6-1, 6-4, 2-6, 6-4. Bit će to njihov čak 14. međusobni susret, a Wawrinka vodi s 8-5 u pobjedama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U preostala dva četvrtfinalna ogleda sastaju se Španjolac RafaelNadal i Bugar GrigorDimitrov, te Britanac AndyMurray i Švicarac RogerFederer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
HOTEL PORTOFINO
Gledaj od 13.lipnja
VOYO logo