Sergej Bubka podrzava projekt atletskog centra u Splitu

16.12.2014.
20:12
VOYO logo

Potpredsjednik Svjetske atletske federacije (IAAF) i jedan od najboljih atleticara svih vremena Ukrajinac Sergej Bubka u Splitu je prisustvovao prvoj svecanoj sjednici Izvrsnog odbora Hrvatskog atletskog saveza na kojoj je predstavljen sportsko-stambeno-poslovni projekt Atletskog centra "Ruza Hrvatska" koji ce niknuti na mjestu sadasnjeg Parka mladezi.

Bubka je podsjetio kako je u Split prvi put dosao davne 1990. godine na Europsko prvenstvo. Izrazio je svoje zadovoljstvo dolaskom u Split i rekao da mu je iznimno drago da se moze pojaviti u funkciji potpredsjednika Svjetske atletske federacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Drago mi je ako mogu pomoci kraljici sportova - atletici. Cestitam predsjedniku HAS-a Ivanu Vesticu, ali i novoizabranim clanovima izvrsnog odbora. Za razvoj su potrebne tri strane - Ministarstvo, Savez i Federacija. Sutra cemo se zbog tog razloga svi susresti", rekao je Bubka.

Splitski gradonacelnik Ivo Baldasar objasnio je kako su investitori projekta braca Jozo i Slaven Zuzul i RNK Split, da su idejni projekti gotovi i da se radi o javno-privatnom partnerstvu. Predvida se kako ce sve dozvole biti gotove do kraja 2015. godine, a gradnja bi trebala zapoceti u 2016. godini. Zamisljeno je da se sadasnji Park mladezi obnovi i modernizira, te poveca broj gledatelja sa sadasnjih 5000 na 9000 mjesta s izvlacecom tribinama. Obnovit ce se tartan staza koja ce imati osam traka, a bit ce izgraden i atletski tunel duzine 110 metara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako se moglo cuti, osim obnove stadiona izgradit ce se i objekti velicine 10.000 kvadrata u kojima ce biti ukupno 283 stana, cetiri etaze garaza s 4100 mjesta, kao i hotel s 94 sobe koje ce imati pogled na stadion i tako formalno tvoriti tribine.

"Zelimo zahvaliti Sergeju Bubki i trazimo njegovu pomoc u projektu stadiona, ali i u projektu Atletika za djecu, te pri dobivanju dijela financijskih sredstava IAAF-a. On nam moze pomoci da nam Svjetska federacija bude referenca u pokusaju dobivanja novcanih sredstava od raznih institucija. Jedan od projekata je i izgradnja atletske staze u Vukovaru. Krajnji cilj je da dobijemo akreditirani svjetski trening centar i da se time trajno upisemo u svjetsku atletsku kartu, a Bubka je sef svjetskog atletskog razvojnog programa", kazao je novoizabrani predsjednik Hrvatskog atletskog saveza Ivan Vestic.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo