Skandal na Istoku: Uhićen zbog silovanja tinejdžerice!

Iz tokijske su policije u u utorak potvrdili da su slavnog džudaša Masatu Uchishibu, dvostrukoga olimpijskog pobjednika iz Japana, uhitili zbog sumnje da je silovao studenticu.

6.12.2011.
12:51
VOYO logo

33-godišnji osvajač zlatnih olimpijskih medalja u kategoriji do 66 kg na Igrama 2004. godine u Ateni i 2008. godine u Pekingu u listopadu prošle godine objavio je svoj odlazak u mirovinu. U siječnju je postao gostujući profesor na sveučilištu njegovateljske i socijalne skrbi, a u travnju prošle godine je dobio posao kao trener ženske judo-ekipe. Na istom je dobio otkaz prije tjedan dana.

U rujnu je jednoj studentici dopustio ispijanje alkoholnog pića, a nakon toga ju je seksualno iskoristio, priopćila je obrazovna ustanova u objašnjenju otkaza dvostrukom zlatnom olimpijcu, ne navodeći dodatne detalje kako bi zaštitila privatnost dotićne tinejdžerice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sveučilište je priopćilo kako je Uchishiba kao član nastavničkog tijela jako ukaljao čast sveučilišta i njegovu vjerodostojnost. Dvije japanske novinske agencije objavile su, citirajući dužnosnike škola, kako je djevojka o kojoj se radi bila mlađa od 20 godina, te da je Uchishiba nastavničkom vijeću izjavio kako je s djevojkom stupio u odnos na bazi uzajamnog pristanka.

I dalje negira vlastitu krivnju. U Japanu nije dopušteno konzumiranje alkohola mlađima od 20 godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo