blatter sve znao? / Skandal stoljeća u FIFI se nastavlja: tjeralica za vladarom južnoameričkog nogometa

Image
Foto: YouTube Screenshot

Glavnog tajnika Concacafa, Enriquea Sanza, FIFA je izbacila iz nogometa, dok je za Nicolasom Leozom, koji je 27 godina bio na čelu Conmebola, raspisana tjeralica

2.6.2015.
10:10
YouTube Screenshot
VOYO logo

Američko tužiteljstvo objavilo je u srijedu kako je podiglo optužnicu protiv devetorice visokih dužnosnika Međunarodnog nogometnog saveza (FIFA) među kojima su i dvojica aktualnih dopredsjednika, te petorice izvršnih direktora tvrtki koje se bave sportskim marketingom zbog korupcije.

Švicarske vlasti u srijedu su objavile da su otvorile istragu protiv pojedinaca koji su bili članovi Izvršnog odbora Međunarodnog nogometnog saveza (FIFA) 2010. godine zbog sumnje u pronevjeru i pranje novca tijekom izbora zemalja domaćina svjetskih prvenstava 2018. i 2022. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A skandal stoljeća u međunarodnoj nogometnoj federaciji se nastavlja.

Glavnog tajnika Concacafa, Enriquea Sanza, FIFA je izbacila iz nogometa, dok je za Nicolasom Leozom, koji je 27 godina bio na čelu Conmebola, raspisana tjeralica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz uhićenja najviših dužnosnika u Zürichu prošloga tjedna, američko ministarstvo pravosuđa provelo je raciju u Miamiju, gdje je središte konfederacije koja vlada nogometom u Sjevernoj i Srednjoj Americi te Karibima.

FIFA je protiv Sanza poduzela mjere "na osnovu istrage njenog etičkog komiteta i najnovijih činjenica koje je predstavilo državno odvjetništvo u New Yorku".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Paragvajski sud izdao je nalog za uhićenje Nicolasa Leoza na osnovu tjeralice koja je za njim raspisana u SAD-u. Do izručenja Americi će biti u kućnom pritvoru u domovini.

Kongoanski nogometni savez suspendirao je potpredsjednika Jeana Guya Blaisea Mayolasa i glavnog tajnika Momba Wantetea zbog "raznih kršenja FIFA-inog etičkog kodeksa".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Blatter je sve znao?

Prema priči New York Timesa, Sepp Blatter je jako dobro znao što se događa s njegovim članovima Izvršnog odbora.

Predsjednik FIFA-e je navodno dopustio transakciju od 10 milijuna dolara i glavni su detalj skandala koji trese svjetski nogomet. Američke vlasti govore kako trag novca sve više vodi prema glavi ove organizacije - Blatteru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo