Zatvor ili sloboda? Trenutak istine za slavnog atleticara

Sesterostruki paraolimpijski pobjednik Oscar Pistorius (27) u cetvrtak ce doznati svoju sudbinu.

10.9.2014.
14:52
VOYO logo

Sudski proces u Pretoriji zapoceo je 3. ozujka, a s mnogim pauzama u cetvrtak ce konacno dobiti svoj rasplet. Javni tuzitelj Pistoriusa optuzuje za ubojstvo s predumisljajem, dok obrana tvrdi da je rijec o velikoj zabuni, da je slavni atleticar zamijenio vlastitu djevojku s provalnikom.

Podsjetimo, Pistorius je lani na Valentinovo, 14. veljace, usmrtio svoju djevojku cetirima hicima kroz zatvorena kupaonska vrata svog doma u Pretoriji. Ukoliko Pistoriusa proglase krivim za ubojstvo s predumisljajem, prijeti mu kazna od najmanje 25 godina zatvora. Ukoliko ga proglase krivim za ubojstvo iz nehaja maksimalno mu prijeti 15-godisnja zatvorska kazna. Odluku ce donijeti 66-godisnja sutkinja Thokozile Matilda Masipa, a ukoliko se ona prikloni obrani i zakljuci da dokazi upucuju na slucajno ubojstvo iz refleksa, Pistorius bi cak mogao biti i pusten na slobodu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/2WwC5ENLqdo

Pistorius je, podsjecamo, roden s urodenom manom i prije prvog rodendana su mu amputirane obje noge ispod koljena. Postao je 2012. godine prvi sportas s obje amputirane noge koji je nastupio na Olimpijskim igrama, a ucinio je to u Pekingu u utrkama na 400 metara i stafeti 4x400 metara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo