Totalni kaos u belgijskoj reprezentaciji / Najveće zvijezde se skoro potukle u svlačionici: De Bruynea suigrač pozvao na red pred svima, a onda je krenuo kuršlus

Image
Foto: Profimedia

Svjetski mediji izvještavaju o lošoj atmosferi i eskalaciji nezadovoljstva u belgijskoj reprezentaciji

29.11.2022.
10:16
Profimedia
VOYO logo

Nezadovoljstvo u belgijskoj reprezentaciji uoči ključne utakmice protiv Hrvatske je eskaliralo. Belgijanci ne stoje dobro, premda su i dalje itekako u igri. Trenutno su treći u skupini s tri boda iza vodeće Hrvatske i Maroka koji imaju po četiri boda. U posljednjem kolu Belgija će na Vatrene, dok Maroko traži prolaz protiv Kanade.

Image
POKRENUT POSTUPAK /

HNS-ovcima će pasti mrak na oči, a i navijačima: Pogledajte samo kakva kazna čeka Hrvatsku zbog ispada protiv Kanade

Image
POKRENUT POSTUPAK /

HNS-ovcima će pasti mrak na oči, a i navijačima: Pogledajte samo kakva kazna čeka Hrvatsku zbog ispada protiv Kanade

Belgija je dakle sigurna za prolaz sa pobjedom, no na blijedu igru nadovezala se i loša atmosfera u reprezentaciji. Da nešto ne štima u dugogodišnjem 'dark horsu' Svjetskih i Europskih prvenstva pokazala je izjava njihovog najboljeg igrača Kevina De Bruynea koji je kazao da je momčad prestara. Udarni napadač Romel Lukaku dosad nije igrao i oporavlja se od ozljede, Eden Hazard već godinama nije u formi, a momčad igra loše...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Belgiju je protiv Kanade spašavao ponajbolji vrata svijeta Thibaut Courtois u utakmici gdje su bili potpuno nadigrani. Ipak, iščupali su pobjedu 1:0, ali protiv Maroka nije im bilo spasa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Umalo tuča u svlačionici

Belgijski RTL Sport sada javlja kako je nezadovoljstvo u reprezentaciji eksaliralo. U svlačionici su se tako navodno sukobili Hazard, De Bruyne i Jan Vertonghen. Navodno je sve morao smirivati kurpulentnoi Lukaku. Napadač Intera razdvajao je kolege koji su bijesno urlali jedan na drugoga, a situacija je bila na rubu tučnjave. Sve se ovo odvijali u utrobi stadiona Al Thumama nakon utakmice protiv Maroka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve je krenulo nakon što je Vertonghen (35) pred svima kritizirao De Bruynea zbog izjave da su "prestari da bi bili svjetski prvaci". Vertonghen koji se očito našao prozvanim, što i ne čudi s obzirom na njegove godine, održao je bukvicu De Bruyneu i zbog toga što je izostao iz grupnog zagrljaja na centru stadiona prije prvog sučevog žvižduka protiv Maroka, dok je Hazard držao motivacijski govor suigračima.

"Vjerovatno loše napadamo zato što smo prestari, zar ne?", uputio je Verthonghen torovnu strelicu prema De Bruyneu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A u svlačionici je navodno bilo svega. Spominje se žestoka tučnjava između dvojice kapetana, Hazarda i Verthongena.

Hazard je svojim defanzivicima navodno poručio da su prespori što je razljutilo Verthonghena i počeo je obračun. A u sve je navodno bio uključen i De Bruyne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

RTL dalje navodi kako je u ponedjeljak na inicijativu Belgijskog nogometnog saveza održan krizni sastanak između stručnog stožera i nekoliko seniora iz igračkog kadra, a bili su tu i predstavnici saveza. Tu je pak postalo jasno da se De Bruyne i Courtois ne mogu smisliti, baš kao niti Hazard i Leonard Trossard iz Brightona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog svega što se događa Belgijci će javno istupiti na presici od 13 sati kada će govoriti Hazard i Vertonghen. Oni će stati pred novinare umjesto najavljenih Yannicka Carrasca i Arthura Thaetea, koji su ranije bili najavljeni.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo