EUROPSKA LIGA / Srna i Eduardo se oprostili od Europe, Rakitić prošao

Image
Foto: AP

Osminu finala izborili su Tottenham, Juventus, Benfica, Fiorentina, Valencija, Anži, Lyon, AZ Alkmaar, Sevilla, Napoli, Porto, Basel, Salzburg, Ludogorec, Real Betis i Viktorija Plzen.

27.2.2014.
23:03
AP
VOYO logo

Nakon što su odigrani uzvratni susreti 16-ine finala Eurospke lige poznato je svih 16 klubova koji nastavljaju natjecanje u najmasovnijem europskom kupu.

Osminu finala izborili su Tottenham, Juventus, Benfica, Fiorentina, Valencija, Anži, Lyon, AZ Alkmaar, Sevilla, Napoli, Porto, Basel, Salzburg, Ludogorec, Real Betis i Viktorija Plzen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tottenham je u dramatičnom dvoboju pobijedio Dnjipro 3-1 nadoknadivši gol zaostatka iz prve utakmice. Dnjipro je poveo na White Hart Laneu golom Zozulje u 48. minuti, a u 56. je izjednačio iz slobodnog udarca Eriksen. Ključni trenutak dogodio se u 64. minuti kada je Zozulja isključen zbog udaranja Jana Vertonghena. Domaćin je igrača više iskoristio već dvije minute kasnije, a strijelac je bio Adebayor. Napadač Tottenhama je u 70. minuti zabio svoj drugi gol za 3-1 što je bio rezultat koji vodi londonski sastav u osminu finala.

Hrvatski reprezentativac Ivan Strinić odigrao je cijeli susret za goste, dok Nikola Kalinić nije ulazio u igru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Juventus je rutinski odradio gostovanje u Turskoj pobijedivši Trabzonspor 2-0, rezultatom kojim je pobijedio i u Torinu. Strijelci za talijanskog prvaka bili su Vidal (18) i Osvaldo (34). Juve u osmini finala očekuje Fiorentina koja je odigrala 1-1 protiv Esbjerga, no 'viole' su u Danskoj slavile 3-1.

Benfica je u Lisabonu pobijedila PAOK 3-0 i potvrdila pobjedu iz Soluna (1-0). Golove za portugalski sastav zabili su Gaitan (70), Lima (78-11m) i Marković (80)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što je susret u Odesi završio bez golova, Lyon je na Gerlandu teškom mukom slomio Čornomorec 1-0 i to nakon što su gosti u 76. minuti ostali s igračem manje. Pogodak odluke zabio je Lacazette u 80. minuti.

Sevilla je poraz izborila pobjedom protiv Maribora 2-1 na Sanchez Pizjuanu nakon što je prvi susret završio 2-2. Golove za andaluzijsku momčad, za koju je svih 90 minuta odigrao Ivan Rakitić, postigli su Jose Antonio Reyes (42) i Kevin Gameiro (59), dok je poraz slovenskog sastava ublažio Dare Vršić u drugoj minuti sudačke nadoknade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sevilla će u osmini finala igrati protiv gradskog suparnika Real Betisa koji je izbacio ruski Rubin. Betis je na gostovanju slavio 2-0 nakon što je prva utakmica u Sevilli završila 1-1. Golove za 'fenjeraša' Primere postigli su Nono (45) i Ruben Castro (64).

Napoli je prošao dalje pobjedom protiv Swansea City 3-1 nakon što je prvi susret u Walesu završio bez pogodaka. Strijelci za talijanskog doprvaka bili su Lorenzo Insigne (16), Gonzalo Higuain (78) i Goekhan Inler (90+3), dok je gol za goste postigao Jonathan de Guzman (30). Josip Radošević nije nastupio za Napoli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Viktorija Plzen je priredila veliko iznenađenje pobijedivši u Donjecku Šahtar 2-1 nakon što je češki dvoboj završio 1-1. Strijelci za goste bili su Daniel Kolar (29) i Milan Petrzela (33), a za Šahtar Luiz Adriano (88). Darijo Srna je odigrao cijeli susret za Šahtar, dok Eduardo da Silva nije ulazio u igru.

Dinamov 'krvnik' iz skupine bugarski Ludogorec u 'ludoj' je utakmici u Sofiji odigrao 3-3 protiv Lazija i tako izborio prolaz u osminu finala jer je u prvoj utakmici u Rimu slavio 1-0. Lazio je vodio 2-0, no domaćin je uspio izjednačiti. Potom Rimljani u 82. minuti ponovo dolaze u prednost, a 88. minuti veliko slavlje Bugarima donosi Juninho Quixadá. Strijelci za Ludogorec bili su i Roman Bezjak (67) i Hristo Zlatinski (78), dok su strijelci za Lazio bili Balde Diao Keita (1), Brayan Perea (54) i Miroslav Klose (82).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rezultatom 3-3 završila je i utakmica između Eintrachta i Porta u Frankfurtu. Kako je prvi susret završio 2-2, dalje idu Portugalci zbog više postignutih golova u gostima. Domaćin je vodio 2-0 i 3-2 no nije izdržao. Strijelci za Porto bili su Eliaquim Mangala (58,71) i Nabil Ghilas (86), a za Eintracht Stefan Aigner (37) i Alexander Meier (52,76).

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike