milijunski dug / Srpski i europski velikan pred gašenjem, pomoći mu može samo država

Image
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Ukupan dug iznosi preko tri milijuna eura

19.3.2019.
13:08
Marko Prpic/PIXSELL
VOYO logo

Uz zagrebačku Mladost i Partizan je sedam puta bio europski prvak u vaterpolu. Od hrvatsko-srpskog dvojca trofejniji je tek Pro Recco koji ima jedan naslov više.

I dok su Zagrepčani prebrodili teške dane u kojima su živjeli posljednjih godina, u njima su sada, još, štoviše, i težim, Beograđani. Tolikim da im prijeti gašenje uslijed velikih financijskih poteškoća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog naplate potraživanja tužilo ih je javno komunalno poduzeće Gradska čistoća koja traži 40 tisuća eura, a uskoro će im biti popisani trofeji i ostali predmeti koji imaju vrijednost. Već je godinama pravilo da u jednom trenutku na njihovoj Banjici nema novca ni za grijanje vode, kao što je slučaj sada, pa djeca i seniori moraju tražiti druga mjesta.

"Naš je ukupan dug 3.300.000 eura i gotovo 90 posto odlazi na poreznu upravu i javna preduzeća kao što su EPS i Gradska čistoća. Oni su nas i blokirali, ne zato da bi nam napravili štetu, već zbog činjenice da bi prolaskom vremena njihova potraživanja mogla zastarjeti, pa nas je EPS mogao milijun puta od 2011. godine isključiti s mreže i to nije činio“, otkrila je u izjavi Sportskom žurnalu Tatjana Rakas, financijska direktorica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Partizanu sada jedino može pomoći država, a kada se gledaju samo događanja u bazenu, ni tu nije bajno jer sa šibenskim Solarisom razigravat će za ostanak u prvom razredu Regionalne lige. 

Čavala na lijesu već sada ionako ima previše...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo