Najveća pobjeda u karijeri / Stipe Miočić kreće stopama Cro Copa

Image
Foto: AP Images

Profesionalnu karijeru u mješovitim borilačkim vještinama Miočić je počeo 2010. godine, te ima omjer od 11 pobjeda i jednog poraza.

26.1.2014.
14:26
AP Images
VOYO logo

Američki Hrvat Stipe Miočić (31), majstor mješovitih borilačkih vještina, noćas je u Chicagu ostvario najveću pobjedu u svojoj karijeri, svladavši jednoglasnom odlukom sudaca Brazilca Gabriela Gonzagu u teškoj kategoriji najpoznatije borilačke organizacije američkog UFC-a.

I protiv Gonzage Miočić je pokazao da je odličan boksač, ali i vrlo spreten u parteru. Poznavatelji mješovitih borilačkih vještina predviđaju da bi uskoro mogao dobiti priliku boriti se za naslov u teškoj kategoriji po UFC-u. Prvak u teškoj kategoriji je Amerikanac Cain Velasquez, a Stipe Miočić je deveti borac po renkingu. Možda jednog dana dostigne našeg najboljeg borca mješovitih borilačkih vještina Mirka Filipovića.

Profesionalnu karijeru u mješovitim borilačkim vještinama Miočić je počeo 2010. godine, te ima omjer od 11 pobjeda i jednog poraza. Sedam pobjeda ostvario je nokautom, a jednu tzv. "polugom". Jedini poraz doživio je od Nizozemca Stefana Struvea 29. rujna 2012. u Nottinghamu.

Natjecao se u nekoliko sportova dok je studirao na sveučilištu Cleveland State, baseballu, boksu i hrvanju. Osvojio je "Zlatnu rukavicu" u boksu, a za njega su interes pokazivali i klubovi iz američke profesionalne lige u baseballu (MLB). Nakon studija radio je kao vatrogasac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo