PRVA GODIŠNJICA SMRTI / Šuker: Vlatku dugujemo nastaviti njegovim putem

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Hrvatski nogometni savez (HNS) danas obilježava prvu godišnjicu smrti Vlatka Markovića, najdugovječnijeg predsjednika HNS-a.

23.9.2014.
10:59
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Prije točno godinu dana u zagrebačkoj je bolnici Rebro u 77. godini je nakon teške bolesti preminuo Vlatko Marković, nekadašnji reprezentativac, te dugogodišnji predsjednik HNS-a.

Vlatko Marković je na tu funkciju izabran 1998. godine, a obnašao ju je sve do 2011. godine, da bi potom bio proglašen za počasnog predsjednika. Tijekom svog mandata, HNS-u je osigurao Kuću nogometa u Rusanovoj ulici u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vlatku dugujemo nastaviti istim putem koji je on zacrtao. Brinuti za ljude, brinuti za Savez i brinuti za hrvatski nogomet. Od njega smo najbolje mogli naučiti kako se to radi", poručio je na web-stranici HNS-a Markovićev nasljednik na čelu Saveza Davor Šuker.

Marković je bio i reprezentativac bivše države, igrao je i na Ssvjetskom prvenstvu u Čileu 1962. godine gdje je izabran u najbolju momčad turnira.

"Ima li smisla nabrajati što je sve Vlatko postigao kao igrač, kao trener i kao predsjednik Saveza? Nema, jer izrazi sućuti koji su pristigli sa svih strana svijeta i iz svakog kutka Hrvatske najbolje govore kakav je trag ostavio u hrvatskom, ali i svjetskom nogometu", kazao je Šuker.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike