NEBULOZA IZ FIS-a / Superkombinaciji zakazana 'smrt'

Image

Skijaška kombinacija vozi se još samo u Kitzbühelu, a nacrt kalendara FIS Svjetskog kupa do sezone 2014./2015. donosi gotovo pa potpuni nestanak superkombinacije kao discipline alpskog skinjanja.

31.10.2011.
9:54
VOYO logo

U sjeni svih događanja u svijetu alpskog skinja, ostala je zapanjujuća činjenica - u nacrtima kalendara Svjetskog kupa za sezonu 2012/13., 2013./14. te 2014./15. kod skijašica više nema niti jedne, a kod skijaša, uz kombinaciju Kitzbühela, previđena je još samo jedna jedina superkombinacija, i to ona u Wengenu, donosi Skijanje.hr.

FIS planira zadržati superkombinacije kao natjecanja za medalje i na Svjetskom prvenstvu u Schladmingu 2013. i na ZOI u Sočiju 2014. godine.

To znači da bi se skijašice i skijaši praktički bez ijednog pripremnog natjecanja kroz sezonu, u toj disciplini morali natjecati na tako velikim sportskim događajima.

To bi značilo da se planira i ukidanje malog Kristalnog globusa za pobjednike discipline na kraju sezone u kojoj su hrvatski skijaši bilježili velike uspjehe.

Svoje nezadovoljstvo ovakvim raspletom događaja već su iskazali Hrvatski i Švicarski skijaški savez.

Kao glavni razlog izbacivanja superkombinacije iz kalendara Svjetskog kupa spominje se manjak interesa od strane TV gledatelja i sponzora.

"Superkombinacija i kombinacija klasici su Svjetskog skijaškog kupa. Skijaški 'allrounderi' naši su heroji! I ovo ne govorim samo iz interesa Hrvatskog skijaškog saveza, nego zaista skijaškog sporta u cjelini", na jesenskom zasjedanju FIS-a poručio je član najviših tijela FIS-a te direktor hrvatskih alpskih skijaških reprezentacija Vedran Pavlek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo