navijajmo s ljubavlju / 'Sutra na vrijeđanja odgovorite pjesmom ili zvižducima'

Premijer, predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza i izbornik reprezentacije pozvali su navijače da navijaju s ljubavlju prema vlastitoj domovini, a ne mržnji prema nekom drugom.

21.3.2013.
16:39
VOYO logo

Na zajedničkoj konferenciji za novinare pred utakmicu Hrvatske i Srbije premijer Zoran Milanović, predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker i izbornik reprezentacije Igor Štimac poručili su navijačima da pjesmom nadglasaju eventualne provokacije.

"Drago mi je da su zadnji dana od njih dvojice (Šukera i Štimca op.nov.) dolazile razum i civilizirane izjave jer stmosfera je nezdrava, nije lako. Na nama je da se pokažemo kao odgovoran domaćin i civilizirana zemlja. Ja na ovaj način pozivam da nose Hrvatsku navijanjem, a ne mržnjom prema protivnicima. I da ako tijekom utakmice čuju nešto što vrijeđa njihov hrvatski civilni i civilizirani entitet, na to neka odgovore pjesmom ili zvižducima. Da nadglasaju one koji se ponašaju na način koji Hrvatsku vrijeđas", istaknuo je premijer,

S njim se složio i izbornik Igor Štimac.

"Zahvaljujem Vladi i premijeru koji su izvrsno procijenili da se moramo još jednom obratiti prije ove velike utakmice hrvatskoj javnosti i svima onima koji će sutra biti na stadionu. Imajmo na umu da je Hrvatska naša domovina, imajmo na umu što predstavlja biti Hrvatom kroz povijest i tradiciju. Apeliramo na sve one koji će nas sutra bodriti - činite to ljubavlju prema nama, a ne mržnjom prema protivniku", pozvao je hrvatski izbornik.

Predsjednik HNS-a Davor Šuker kazao je kako UEFA-i trebamo pokazati da politika i nogomet ne idu zajedno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo