ozljede joj ne daju na teren / Ana Konjuh za RTL: 'Frustrirajuće je, tenis više ne mogu gledati ni na televiziji'

Samo dva mjeseca nakon povratka u siječnju morala je na novi prisilni odmor

19.4.2019.
19:59
VOYO logo

Dok su tenisačice i tenisači u punom pogonu, jedna Hrvatica, kako nam kaže - tenis više ne može gledati ni na televiziji. Ana Konjuh na novoj je rehabilitaciji, frustrirana jer se ozljeda  stalno vraća. 

Tenis ponovno samo gleda. Igrati ne može jer desni lakat to ne dopušta. Samo dva mjeseca nakon povratka u siječnju morala je na novi prisilni odmor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Frustrirajuće je definitvno jer ne znamo koji je problem. Zabolilo me u Americi, ja sam otišla kod doktora i rekao mi je – Malo si komplicirana", prepričava Ana.

Komplikacije Ane Konjuh došle su do vrhunca. Četvrta operacija zadnja joj je šansa, rekli su liječnici. Tako da, ne uspije li kako je zamislila, već razmišlja što će umjesto tenisa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Za taj backup plan, još ne znam točno što, ali uvijek bi trebalo imati neku opciju ako nešto slučajno pođe po zlu da ipak mogu nešto u životu raditi. Možda ću završiti neki faks, ostati u nekom biznisu", rekla je Konjuh.

Hoće li do toga doći, bit će jasnije jednom kada se vrati treninzima za više od tri mjeseca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tenis možda čak krajem sedmoga da krenem, ali to je dosta lagani proces. 15 udaraca prvi dan, pa 20 udaraca drugi dan. Dosta dugo će trebati, negdje od devet do 17 mjeseci je oporavak", kaže Ana.

A onda povratak starim navikama. U kratkoj, ozljedama prožetoj karijeri, osvojila je jedan turnir, na Wimbledonu pobjeđivala ponajbolje tenisačice svijeta, igrala četvrtfinale US Opena. Sve ju to drži da ne odustane prije vremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ojačat će me. Koliko god sam shvatila koliko želim to raditi, koliko volim to raditi tako da jedva čekam se vratiti i nadam se da će sve biti u redu", rekla je Konjuh.

Nekada 20. na svijetu, sada na početku. Ali reket spreman čeka svoju vlasnicu pa da još jednom zajedno krenu prema vrhu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo