ANKETA: / Marin Čilić novim uspjehom sve bliži Ivaniševiću, hoće li karijeru završiti kao najveći hrvatski tenisač u povijesti?

Image
Foto: Zarko Basic/PIXSELL

Marin Čilić ili Goran Ivanišević?

29.1.2018.
11:14
Zarko Basic/PIXSELL
VOYO logo

Prvi hrvatski reket Marin Čilić novim je uspjehom na Australian Openu, ponovno otvorio diskusije o tome tko je najbolji Hrvat u povijesti tenisa. Jasno je kako mu je glavni suparnik u tim raspravama - legendarni Goran Ivanišević.

Čilićevi uspjesi, a tek ulazi u najbolje godine

Čilić (29) je najnovijim uspjehom postao tek 27. igrač u povijesti s tri izborena finala na različitim Grand Slam turnirima. Osim osvajanja US Opena 2014. godine, Marin je bio u finalima Wimbledona prošle i Australian Opena ove godine. Daleko je stigao i na zemljanim terenima Pariza, 2017. godine izborio je četvrtfinale Roland Garrosa. Tri puta je nastupio na završnom ATP turniru najbolje osmorice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ČILIĆ I SLUŽBENO TREĆI TENISAČ SVIJETA: Ispred Marina samo su dvije legende bijelog sporta, Pavić peti u parovima

Ukupno u karijeri ima 443 pobjede uz 234 poraza, a osvojio je 17 titula. Od nagrada zaradio je preko 22 milijuna dolara, a trenutačni renking mu je ujedno i najbolji u karijer - treći je tenisač svijeta. Marin je hrvatsku odveo do finala Davis Cupa 2016. godine, ali u četvrtom meču finala za ukupnu pobjedu prokockao je 2-0 u setovima protiv Argentinca Juana Martina Del Potra. Nakon toga Ivo Karlović izgubio je od Federica Delbonisa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivaniševića je obilježio Wimbledon

S druge strane nalazi se Goran Ivanišević. Karizmatični "Zec" je u svojoj karijeri osvojio jedan Grand Slam naslov - i to jedan od najupečatljivijih u povijesti. Kao igrač s pozivnicom uzeo je Wimbledon 2001. prve godine, a još je u tri navrata bio u finalu travnatog Grand slama, 1992. godine, 1994. i 1998. Na nijednom od preostala tri GS-a, nije ušao u finale u pojedinačnoj konkurenciji. Najbliži je bio na US Openu 1996. godine kada je izborio polufinale, a u tri je navrata bio u četvrtfinalu na Australian Openu (1989., 1994., 1997.) te Roland Garrosu (1990., 1992., 1994.).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

NIKOLA PILIĆ NE DVOJI: ‘Ivanišević je zasad najveći, ali osvoji li Čilić Australian Open to će se promijeniti’

Pet puta je igrao na završnom ATP turniru, a osvojio je 22 naslova uz omjer pobjeda i poraza 599-333. U karijeri je zaradio nešto manje od 20 milijuna dolara, a renking karijere bilo mu je drugo mjesto 1994. godine. Ivanišević u svojoj riznici ima naslov pobjednika Davis cupa iz 2005., ali uopće nije nastupao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Goran ili Marin?

Karizma će uvijek biti na strani Ivaniševića, vjerojatno i simpatije hrvatske javnosti, ali Marin ulazi u najbolje igračke godine, pruža najbolje igre u životu te postaje vjerojatno kako će do kraja karijere i preskočiti velikog Ivaniševića.

HRVATSKI TENIS IMAO JE 10 POJEDINAČNIH GS FINALA: Od Franulovića do Čilića, znate li tko su svi predstavnici?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz više nastupa u finalima, usprkos tome što je sve ostvario na Wimbledonu, jezičac na vagi je trenutačno na strani Ivaniševića. Ili? Što vi mislite?

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo