Opet dominira / Benčić se vratila: Švicarka u Dubaiju zaokružila drugi najveći tjedan karijere

Image
Foto: AP Images

Belinda Benčić osvojila je Dubai pobijedivši u finalu Petru Kvitovu u tri seta

23.2.2019.
18:32
AP Images
VOYO logo

U ovo doba 2017. godine Belinda Benčić ispala je iz društva 100 najboljih tenisačica svijeta. Ubrzo potom završila je na operaciji i stropoštala se ispod 300. mjesta i započela povratak u kojemu je tražila svoj stari identitet zahvaljujući kojemu je 2015. stigla do sedmog mjesta na svijetu i imala kao tinejdžerka dvije osvojene titule.

I konačno ga je u potpunosti našla ovaj tjedan u Dubaiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Malo prije 22. rođendana Švicarka slovačkih korijena osvojila je drugi turnir iz serije Premier 5, tri i pol godine nakon što je trijumfirala u Torontu kada je najavila jednu veliku karijeru koju su tada usporile ozljede.

Baš kao i tog ljeta u Kanadi, Benčić je opet na putu do druge najveće titule karijere pobijedila četiri igračice iz Top 10 društva. Počevši od osmine finala i Arine Sabalenke kada je spasila šest meč-lopti pa iskoristila svoju prvu, nanizala je prvu na svijetu Simonu Halep, zatim Elinu Svitolinu i za kraj Petru Kvitovu koja je samo u drugom setu finala izgledala kao tenisačica koja ima šanse. Sve četiri pobjede, notirajmo i to, ostvarila je u trećem setu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovaj trijumf neće je gurnuti na plasman karijere, ali dvostruko ga će poboljšati budući da će s 45. mjesta doći na 23. Kvitova je, pak, s drugim izgubljenim finalom nakon Australian Opena malo pogoršala svoj omjer u mečevima za titulu koji je i dalje na odličnih 26-9.

WTA Dubai, finale:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Belinda Benčić (Švicarska) - Petra Kvitova (Češka) 6:3, 1:6, 6:2

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo