BIT ĆE TO TENISKI SPEKTAKL: / Hrvatska i Francuska u najjačim sastavima u polufinalu Davis Cupa

Image
Foto: AFP, ADRIAN DENNIS

S postavom s kojom je nadjačana teniska reprezentacija SAD-a, hrvatska Davis Cup izabrana vrsta sučelit će se Francuskoj u Zadru od 16. do 18. rujna.

6.9.2016.
17:04
AFP, ADRIAN DENNIS
VOYO logo

"Nije bilo puno dvojbi, igramo u istom sastavu kao u SAD-u, s najjačom postavom. Nadam se da će tako ostati do mečeva, da će svi ostati zdravi i da ćemo protiv jakog suparnika igrati potpuno spremni", rekao je izbornik Krajan.

Postavljala su se pitanja o spremnosti Ćorića koji je zbog ozljede koljena predao meč prvog kola na US Openu i odmah potom se vratio u Hrvatsku, no Krajan kaže:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Radi se na tome da se upala smiri. Ide prema tome da će biti spreman za početak treninga u Zadru u ponedjeljak."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ždrijeb u četvrtak

Hrvatska reprezentacija će se u Zadru naći na okupu u nedjelju, a dan poslije počet će s treninzima u dvorani "Krešimir Ćosić" na Višnjiku kada će s pripremama krenuti i francuski sastav.

Službeni ždrijeb bit će održan u četvrtak, u 12 sati pred crkvom sv. Donata, ako će vremenski uvjeti biti povoljni. Početak mečeva bit će u petak u 14 sati, u subotu u 15, a u nedjelju u 14 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S druge strane, Jo-Wilfried Tsonga i Gael Monfils u pojedinačnoj konkurenciji te najbolji svjetski par kojeg čine Nicolas Mahut i Pierre-Hugues Herbert aduti su na koje će francuski izbornik Yannick Noah računati za polufinalni dvoboj s Hrvatskom. Peti član reprezentacije bit će 22-godišnji Lucas Pouille koji se pobjedom nad Rafaelom Nadalom probio u četvrtfinale US Opena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Noahov izbor nije iznenađenje, na popis je stavio imena dvojice najboljih francuskih tenisača iz svjetskog poretka u singlu i u paru. Pouille je već iskušan u četvrtfinalnoj pobjedi protiv Češke.

Francuzi ne skrivaju namjere

"Lucas je velika nada francuskog tenisa. Izrazito je napredovao, ali još uvijek mora napraviti neki veliki rezultat. Još uvijek nije među 20 najboljih na svijetu. No, on će svojim prisustvom u momčadi druge tjerati da budu bolji", pojasnio je Noah.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imamo trojicu igrača u četvrtfinalu US Opena i po tome smo u dobroj poziciji. No, čeka nas jako težak dvoboj, protiv momčadi koja ima iskustva. Marin Čilić, njihov prvi igrač, jako je opasan, a uvjeti za igru će biti njemu prilagođeni", rekao je francuski izbornik na konferenciji za medije u New Yorku, gdje je objavio francuski sastav i potom ne skrivajući ambicije dodao:

"Mi želimo osvojiti Davis Cup, a da bismo to učinili moramo proći u finale."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska i Francuska su se do sada sastale samo jednom u Davis Cupu, kada su Francuzi 2004. godine u dvoboju 1. kola Svjetske skupine u Metzu slavili sa 4-1. Za Hrvatsku su u tom dvoboju igrali Ivan Ljubičić, Mario Ančić, Ivo Karlović i Roko Karanušić, a izbornik je bio Nikola Pilić. Francusku reprezentaciju je vodio Guy Forget, a igrali su Arnaud Clement, Nicolas Escude, Mikael Llodra i Thierry Ascione.

Brak na prvu
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo