BRAVO, MARINE: / Čilić u četvrtfinalu US Opena!

Image
Foto: AFP

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić plasirao se u četvrtfinale Grand Slam turnira US Open svladavši u New Yorku Francuza Jeremya Chardya u četiri seta - 6-3, 2-6, 7-6 (2), 6-1.

6.9.2015.
19:30
AFP
VOYO logo

Čilić je plasmanom u četvrtfinale na još tri pobjede do obrane naslova, a protiv 27. igrača svijeta Chardya je imao probleme samo u drugom setu. "Break" za 4-2 u prvom setu donio je Čiliću dobitak prvog seta, da bi Chardy s dva oduzimanja servisa u drugom setu poravnao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ključnim se pokazao treći set, u kome nije bilo oduzimanja servisa, a u "tie-breaku" je Čilić odmah poveo s 3-0 i s ukupnih 7-2 došao do prednosti od 2-1 u setovima. Gubitak trećeg seta slomio je igru Francuza, pa je Čilić u četvrtom setu s dva "breaka" došao do prednosti od 5-0 i lako okončao meč. Međugorac je protiv opasnog Chardya imao 23 asa, 58 posto prvog servisa, od sedam lopti za obrat spasio je pet, dok je s 53 winnera nadmašio Chardyevih 35.

Bio je to treći međusobni dvoboj Čilića i Chardya, te druga pobjeda prvoga hrvatskog "reketa". U četvrtfinalu Čilića čeka još jedan Francuz, a bit će to Jo-Wilfried Tsonga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo