BRAVO! / Sjajna Donna Vekić nakon velike borbe izborila polufinale, evo tko joj stoji na putu do finala

Image
Foto: Profimedia

Vekić je nakon dva sata i 13 minuta igre slavila 6:2, 5:7, 7:6(5) te će se za finale boriti protiv Kineskinje Lin Zhu

4.3.2023.
8:28
Profimedia
VOYO logo

Donna Vekić plasirala se u polufinale WTA turnira u meksičkom Monterreyu nakon pobjede u tri seta protiv Belgijanke Ysaline Bonaventure. Vekić je nakon dva sata i 13 minuta igre slavila 6:2, 5:7, 7:6(5) te će se za finale boriti protiv Kineskinje Lin Zhu.

Vekić, inače treća nositeljica turnira, lako je dobila prvi set sa 6:2, a potom je u drugom setu svaka tenisačica osvajala svoje servis gemove do 5:5. U tom trenutku Bonaventure je napravila break i potom servirala za poravnanje u setovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
WTA /

Petra Martić u TOP 30, napredovala i Donna Vekić

Image
WTA /

Petra Martić u TOP 30, napredovala i Donna Vekić

Slijedi joj meč protiv pete nositeljice

Velika borba je nastavljena u trećem setu koji je otišao sve do tie-breaka koji je belgijska tenisačica, inače 96. s WTA ljestvice, otvorila s 3:1. No 26-godišnja Vekić uzvratila je s pet poena u nizu, povela 6:3 i potom dobila još jedan poen vrijedan polufinala. Tamo će joj suparnica biti peta nositeljica Lin Zhu koja je vrlo lako svladala Amerikanku Caroline Dolehide 6:3, 6:2.

U drugom polufinalu igraju prva i četvrta nositeljica, Francuskinja Caroline Garcia i Belgijanka Elise Mertens. Obje su vrlo lako preskočile četvrtfinalne prepreke. Garcia je sa 6:0, 6:4 svladala Egipćanku Mayar Sheriff, dok je Mertens sa 6:2, 6:2 bila bolja od Talijanke Elisabette Cocciaretto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo