GORAN OTVORIO DUŠU / Ivanišević večeras dobiva najveću moguću čast u svijetu tenisa: 'Nikad više nitko neće to moći ponoviti'

Image
Foto: Profimedia

Goranova 'karta' za Kuću slavnih bila je osvajanje onog čudesnog Wimbledona prije 20 godina

17.7.2021.
14:30
Profimedia
VOYO logo

Stigao je još jedan velik dan za hrvatski sport. Naš legendarni tenisač Goran Ivanišević ući će u tenisku Kuću slavnih u Newportu točno u ponoć po hrvatskom vremenu.

"Imao sam puno uspona i padova, dvojbi kada jednostavno želiš odustati i kažeš "zašto ovo radiš?". Bio sam na vrhu, a onda dotaknuo dno. To je stalna bitka, stalna borba", rekao je Ivanišević razgovoru za ATP Tour uoči ceremonije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
BIVŠI NOVAKOV TRENER OTKRIO /

'Cijeli svijet se obrušio na Đokovića jer je rekao Hrvatima 'bravo' na Svjetskom prvenstvu'

Image
BIVŠI NOVAKOV TRENER OTKRIO /

'Cijeli svijet se obrušio na Đokovića jer je rekao Hrvatima 'bravo' na Svjetskom prvenstvu'

Wimbledon naših snova

Goranova "karta" za Kuću slavnih bila je osvajanje onog čudesnog Wimbledona prije 20 godina. Mnogi se još uvijek naježe kad se sjete tih mečeva, a ni sam Ivanišević ne može još uvijek objasniti što se tog ljeta izgodađalo.

Ne znam što se dogodilo na tom turniru. To mi je još uvijek misterija, nevjerojatno. Kako bih se oslobodio pritiska, stvorio sam još dva Gorana. Ljudi su se počeli smijati, a onda sam rekao: 'zašto ne?", ispričao je Ivanišević pa dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nikad više netko s pozivnicom neće osvojiti Wimbledon niti će ikad više biti takve atmosfere jer je sad postavljen krov. Dobio sam milijune poruka i milijune upita za intervju 20 godina nakon osvajanja turnira. Nevjerojatno je koliko je taj moj Wimbledon nakon svih tih godina zanimljiv i koliko je promijenio moj, ali i živote drugih ljudi. To je stvarno posebno", rekao je Goran.

U društvu velikana

Podsjetimo, Ivanišević je pretprošle godine nakon pet tjedana glasovanja u kojem su sudjelovali zaljubljenici u tenis iz 120 zemalja, sakupio najviše glasova navijača za ulazak u Tenisku kuću slavnih, što mu je donijelo dodatna tri postotna boda u izboru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od četiri nominirana kandidata, Ivanišević završio je na prvom mjestu, wimbledonska pobjednica Španjolka Conchita Martínez završila je na drugom mjestu, švedski tenisač Jonas Bjorkman završio je na trećem mjestu, dok je četvrti Španjolac Sergi Brugera.

Do sada je u International Tennis Hall of Fame primljeno 257 teniskih velikana iz 26 zemalja svijeta, uključujući legende poput Andrea AgassijaMartineNavratiloveChris EvertJohnaMcEnroeaBjornaBorgaMartine Hingis

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo