Pet setova i 59 aseva / Heroj Karlović još će dugo pamtiti Nishikorija

Image
Foto: AP Images

Ivo Karlović vratio se nakon 0-2 u setovima i bio na nekoliko poena do velikog preokreta

17.1.2019.
7:49
AP Images
VOYO logo

Postoje porazi koje brzo zaboravite, a postoje, nažalost, i oni koje se, bez obzira na vrijeme, ne možete izbiti iz glave. Ivo Karlović u svojoj je karijeri doživio mnogo takvih bez kojih bi mu teniski život bio još veličanstveniji, a najnoviji protiv Keija Nishikorija svakako je još jedan u toj grupi.

Naš je majstor na pragu 40. imao u nokdaunu devetog igrača svijeta, mogao je postati priča dana, ma priča i turnira, ali, kao i nerijetko puta u svojoj karijeri, još jednom nije znao zadati završni udarac koji bi mu, da je bilo obrnuto u prošlosti, donijeli još mnogo velikih pobjeda i titula.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon jednog i pol sata nitko nije vjerovao da će se njihov peti dvoboj (2-2 dosad) pretvoriti u gotovo četiri sata dugu dramu u kojoj je nekoliko poena dijelilo Karlovića od jednog od najvećih povrataka u karijeri.

Japanac, koji je u Melbourne stigao s naslovom iz Brisbanea, osvojio je prva dva seta i sigurno nije računao da će ga čovjek pred petim desetljećem života zadržati još dva i pol sata na terenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AP Images

AP Images

Međutim, tada je Karlović krenuo. U trećoj i četvrtoj dionici kod istog je rezultata (6:5) napravio break, u četvrtoj spasio i dvije break-lopte kod 3:4, da bi drama posve eskalirala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I onda trenutak koji će Karlovića boljeti više od drugih. Pri 4:4 imao je protivnika na konopcima, tri vezane break-lopte, no Nishikori se izvukao a da ni sam ne zna kako. Nije Zagrepčanin potonuo makar je kod 1:4 u match tie-breaku izgledalo tako, okrenuo je na 7:6 uz dva servisa. Kako je dotad ispalio 59 aseva, pobjedu su možda neki već proslavili, no okolnosti su tada bile posve drugačije, okolnosti s kojima se Karlović nije znao nositi niti mu je to ikada bila vrlina, pa je peti put zaredom izgubio u tie-breaku odlučujućeg seta. Koliko je to velika borba, trebalo je samo vidjeti Nishikorija nakon posljednjeg poena.

Neće biti lako zaspati, ako uspije uopće, bez obzira što je tih 59 aseva deveto mjesto svih vremena. Ali Ivo može biti miran jer zna da je herojski pao, a malo je njih koji to mogu s 40 godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Australian Open, drugo kolo:

Kei Nishikori (Japan) - Ivo Karlović (Hrvatska) 6:4, 7:6 (6), 5:7, 5:7, 7:6 (7)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo