'Malo sam mazohist! Gledam i ne mogu vjerovati!'

Svake je godine identično čim krene treći po redu Grand Slam turnir godine - Wimbledon. Ne samo u Hrvatskoj, već se i u Velikoj Britaniji mnogi sjete 2001. godine.

28.6.2012.
16:57
VOYO logo

Razlog je taj što je 2001. njihov Tim Henman bio itekako blizu finala, pa tako i mogućeg naslova. No, tom ga je prilikom pobijedio Goran Ivanišević, najbolji hrvatski tenisač ikada, koji je kasnije u pet setova finala svladao i Patricka Raftera. Neljubomorno se Britanci sjete i te hrvatske pobjede u All England Clubu.

Svjetska novinska agencija Reuters je s početkom Wimbledona tako obavila razgovor s Ivaniševićem, koji je direktno ustvrdio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svaki puta kada vidim travu iz svog doma u Hrvatskoj sjetim se Wimbledon. Ali, sada sam miran, jer znam da sam ga osvojio" krenuo je Ivanišević i nastavio:

"I dalje znam gledati svoje mečeve u Wimbledonu. I malo sam mazohist. Gledam one sa Samprasom i ne mogu vjerovati kako sam neke izgubio. No, protiv njega sam znao upropaštavati i vodstvo od 5:0. Time sam valjda sve rekao. Da, najviše gledam te poraze i čudno je kako ni s kim u karijeri nisam imao takvih problema kao s njim. Jednostavno, protiv Samprasa sam uvijek morao odigrati nešto posebno, a to nije uvijek bilo lako."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Onda se vratio 2001. godini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bila je to sudbina, što drugo reći."

O današnjem tenisu je, pak, rekao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne, nikako nije dosadan, ali je ipak dosta drugačiji nego prije. Nekada je bilo tenisača s mnogo različitih karakteristika i ti su mečevi bili jako interesantni. Sada je istina da svi igraju vrlo slično, ali lagao bih da nema fantastičnih mečeva. Primjerice, ovogodišnji finale Australian Opena između Đokovića i Nadala. Nevjerojatno je da su nakon šest sati udarali lopticu jednako kao na samom početku meča", zaključio je Goran.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo