NEMA NJEMU POMOĆI / Jeste li primijetili koje je sveto pravilo prekršio Kyrgios na Wimbledonu? Prekinuo je 140 godina staru tradiciju!

Image
Foto: Profimedia

Kyrgios ne bi opravdao status 'zločestog dečka' da se i u finalu nije pobrinuo za kontroverzu

11.7.2022.
10:19
Profimedia
VOYO logo

Srbin Novak Đoković pobjednik je trećeg teniskog Grand Slam turnira sezone Wimbledona nakon što je u finalu pobijedio Australca Nicka Kyrgiosa sa 4-6, 6-3, 6-4, 7-6 (3).

Đokoviću je to 21. Grand Slam naslov pri čemu sedmi osvojeni Wimbledon. Bolji od njega je tek Rafael Nadal koji je 22 puta slavio na nekom od četiri najveća turnira, dok u Wimbledonu jednu pobjedu više ima Švicarac Roger Federer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodajmo kako je ovo četvrto uzastopno Đokovićevo slavlje u All England Clubu, a zadnji poraz doživio je 2017. u četvrtfinalu od Čeha Tomaša Berdycha. Nakon toga nanizao je 28 pobjeda na trećem Grand Slam turniru sezone.

Za srpskog tenisača ovo je 88. osvojeni turnir u karijeri, dok je Australac ostao na šest osvojenih turnira. Posljednji je osvojio 2019. u Washingtonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Prekršio tradiciju

Što se Kyrgiosa tiče, ovo mu je bilo prvo Grand Slam finale u karijeri i odigrao je zaista sjajan turnir, ako zanemarimo sve kontroverze i ispade koje je imao. No, Kyrgios ne bi opravdao status "zločestog dečka" da se i u finalu nije pobrinuo za kontroverzu.

Naime, mnogi možda nisu primijetili, ali Kyrgios je u finalu prekršio jedno od svetih pravila Wimbledona. Uvriježeno je pravilo da svi tenisači i tenisačice na Wimbledonu moraju igrati u potpuno bijelom dresu, odnosno cijeloj opremi, od tenisica do kape. A čak je i Kyrgios, koji živi za kršenje pravila, poštovao "dress code" turnira. Odnosno, poštovao ga je sve do samog kraja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Nakon meča s Đokovićem u finalu, Kyrgios je brže bolje zamijenio bijelu kapu koju je nosio tijekom meča, crvenom kapom. Crvenu kapu nosio je tijekom cijele ceremonije dodjele nagrada i tako je prekršio 140 godina staru tradiciju. Primio je trofej poraženog s jarko crvenom kapom, a nije ju čak skinuo niti u trenutku kada mu je vojvotkinja od Cambridgea, Catherine, uručivala pladanj. Štoviše, navukao je kapu gotovo do očiju i pomalo smrknutog lica stao pred suprugu britanskog princa Williama, te je veoma hladno primio utješnu nagradu.

Image
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo