neprimjereno ponašanje / Mrlja na blistavoj karijeri: Serena zbog divljanja u finalu US Opena kažnjena sa 17.000 dolara

Image
Foto: AP Images

Novac od kazni bit će uplaćen u fond Teniske federacije za razvoj Grand Slam turnira

10.9.2018.
12:46
AP Images
VOYO logo

Američka tenisačica Serena Williams kažnjena je sa 17.000 dolara zbog neprikladnog ponašanja tijekom finala US Opena u kojem je izgubila od Japanke Naomi Osake

Podsjetimo, Williams je više puta tijekom meča vikala na suca Carlosa Ramosa, nazivala ga 'lopovom' i 'lažljivcem', a nekoliko puta je direktno tražila od njega ispriku za greške kojima ju je, smatra Williams, oštetio i onemogućio joj osvajanje novog Grand Slam naslova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Incident je počeo kad je sudac prvi put opomenuo američku tenisačicu zbog savjetovanja sa svojim trenerom, koji joj je tijekom meča rukama pokazivao određene upute, što je teniskim propisima strogo zabranjeno. 

"Kako te nije sram? Ja ne varam i nikad u životu nisam varala. Radije bih izgubila. Duguješ mi ispriku!", histerično je vikala Serena.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što ga je nazvala lopovom, Ramos je Sereni oduzeo cijeli gem, zbog čega je Osaka u prvom setu povela s 5:3 i tako ostvarila značajnu prednost i preuzela konce meča u svoje ruke. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kategorički gledano, Serena je dobila 3.000 dolara kazne zbog razbijanja reketa, 4.000 zbog prekršaja pravila o suradnji s trenerom tijekom meča (coaching), te s 10.000 zbog verbalnih izjava neprikladnih za teniski meč. 

Novac od kazni bit će uplaćen u fond Teniske federacije za razvoj Grand Slam turnira (Tennis Federation's Grand Slam Development).  

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo