NIJE MU TO TREBALO / Novak Đoković se pokrio ušima nakon divljanja u finalu Wimbledona: 'Nema se puno pričati, to je frustracija...'

Image
Foto: Profimedia

Đoković je tijekom finala bacao reket, iskaljivao se na mreži, ulazio u rasprave sa sucem...

17.7.2023.
12:12
Profimedia
VOYO logo

 Španjolski tenisač Carlos Alcaraz osvojio je Wimbledon nakon što je u finalu nakon skoro pet sati igre svladao Srbina Novaka Đokovića s 1-6, 7-6 (6), 6-1, 3-6, 6-4.

Image
NOLE NA PUTU PREMA DOLJE /

Đokovića je u ključnom trenutku izdalo njegovo najjače oružje, a ovaj frapantan podatak najavljuje novu tenisku eru

Image
NOLE NA PUTU PREMA DOLJE /

Đokovića je u ključnom trenutku izdalo njegovo najjače oružje, a ovaj frapantan podatak najavljuje novu tenisku eru

Alcaraz je došao do drugog grand-slam naslova nakon osvajanja US Opena lani, a osvetio se Đokoviću za poraz u polufinalu Roland Garrosa u svibnju, kada ga je, prema vlastitom priznanju, "uništila velika trema i nervoza". Protiv Đokovića sada vodi s 2-1 u međusobnim srazovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srbin je dobio prvi set s uvjerljivih 6:1, no Španjolac je uzvratio i u tie-braku dobio drugi set (7:6). Naime, u završnici prvog seta Đoković je glavnog suca zamolio da upozori publiku da ne reagira i ne dobacuje mu dok traje igra. U drugom setu Đoković je povikao prema loži: "Gdje mi je nestala igra?" Na početku trećeg seta nakon što je izgubio servis, ušao je u svađu s glavnim sucem, a nedugo potom povikao na svog trenera, legendarnog hrvatskog tenisača Gorana Ivaniševića.

Nešto kasnije, u petom setu, Alcaraz je vrlo brzo stigao do breaka, što Đoković nije dobro prihvatio. Bio je Novak jako bijesan, iskaljivao se na reketu i mreži, čime je izazvao salve zvižduka s tribina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nema se o tome puno pričati. Bio sam frustriran, odigrali smo neke teške izmjene. Najprije je bio problem s vremenskim ograničenjem, ali neke stvari jednostavno morate prihvatiti. To je jednostavno bila frustracija", objasnio je Đoković na presici pa se potom osvrnuo na razloge zbog kojih je poražen:

"Bekend me izdao. Propustio sam šanse koje nisam htio, posebno na 6:6 u tiebreaku. Nakon toga je Carlos podigao igru, a u trećem setu nisam bio pravi. Bilo je jako vjetrovito, promašio sam volej i još neke udarce. Imam neki žal, ali dobro je igrao i dobro se branio. Zaslužio je pobijediti."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novi MMA spektakl, FNC Armagedon, očekuje nas u subotu, 22. srpnja, a prijenos uživo moći ćete pratiti putem PLAY Premium platforme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo