Najbolji na svijetu / Đoković pozvan na posebni turnir, zovu ga u Moskvu na Kup mira: 'Zna kako se bori za pravdu'

Image
Foto: Profimedia
2.5.2022.
18:01
Profimedia
VOYO logo

Novak Đoković ne uživa u svojoj najboljoj sezoni u karijeri. Prvoplasirani tenisač svijeta našao je na veliku prepreku već nekoliko dana nakon Nove godine. Zapeo je graničnom prijelazu u Australiji, a nakon nekoliko dana pritvora i sudskih procesa deportiran je iz zemlje.

Tako je Đoković propustio priliku obraniti Grand Slam titulu u Australiji, a istovremeno je njegov veliki rival Rafael Nadal stigao do 21. Grand Slam naslova u karijeri, s čime sada ima jednu više od Đokovića. Srpski je tenisač prvi put ove godine zaigrao krajem veljače u Dubaiju, a nastupao je još na ATP-u 1000 u Monte Carlu i ATP 250 turniru u Beogradu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi reket svijeta trenutno se sprema za četvrti turnir u sezoni u Madridu, gdje će osim njega nastupati još neka velika imena - Nadal, Carlos Alcaraz, Stefanos Tsitsipas, Alexander Zverev i mnogi durgi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kup mira održava se u - Moskvi

Čelnik ruskog tenisa Vladimir Kamelzon potvrdio je kako je Đoković pozvan na posebni turnir, nazvan Kup mira.

"Teniski savez Rusije i Moskva razrađuju program razvitka našeg sporta u bližoj budućnosti. Sada radimo na Otvorenom prvenstvu Moskve. Pozvat ćemo igrače iz Bjelorusije, Kine, Kazahstana, Uzbekistana, Turske i drugih zemalja. U tijeku su pregovori i s Novakom Đokovićem"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Đoković treba svuda igrati, najbolji je tenisač svijeta, pokazao je da je osoba koja ima stav i mišljenje. Zna kako se bori za pravdu. U mojim očima je najbolji svih vremena," rekao je Kamelzon.

Inače, Đoković je u vrlo dobrim odnosima s drugoplasiranim igračem svijeta i Rusom Danilom Medvjedevom, koji se trenutno oporavlja od ozljede leđa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo