'Nije bilo namjere' / Okrutna lekcija: kažnjen kanadski tenisač koji je snažno pogodio suca u oko

Image

17-godišnji tenisač, koji je lopticom pogodio suca u stolici tijekom petog meča susreta s Velikom Britanijom, kažnjen je sa 7.000 američkih dolara

6.2.2017.
17:55
VOYO logo

"Mogu obećati da je ovo posljednji put da sam napravio ovako nešto. Izvući ću pouku i ostaviti to iza sebe", odlučan je mladi tenisač Denis Shapovalov, koji se zbog svog neprofesionalnog postupka odmah ispričao sucu Arnaudu Gabasu.

Image
davis cup /

Nesvakidašnja scena na teniskim terenima: Kanađanin 'nokautirao' glavnog suca i poslao ga u bolnicu!

Image
davis cup /

Nesvakidašnja scena na teniskim terenima: Kanađanin 'nokautirao' glavnog suca i poslao ga u bolnicu!

"U žaru borbe, nakon gubitka gema, izgubio sam kontrolu nad svojim ponašanjem. Nema opravdanja, preuzimam svu odgovornost za taj postupak. Odmah sam se ispričao sucu. Na sreću, s njim je sve u redu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međunarodna teniska federacija (ITF) službeno je priopćila kako u njegov postupku nije bilo namjere, stoga ga nije kaznila maksimalnom kaznom, već kazna Shapovalovu iznosi 7.000 američkih dolara, a moguće je da mu ITF zabrani nastup u slijedećem Davis Cup susretu. "Nakon što je izgubio servis u trećeg gemu trećeg seta, Denis Shapovalov udario je lopticu vrlo jako nenamjerno pogodivši suca u stolcu Arnauda Gabasa u lijevo oko zbog čega mu je bilo potrebno pružiti medicinsku pomoć. Glavni sudac, koji je svjedočio incidentu, odmah je diskvalificirao Šapovalova zbog nesportskog ponašanja. Bilo je jasno kako Šapovalov nije namjeravao pogoditi suca Gabasa", stoji u priopćenju ITF-a.

I britanski izbornik Leon Smith jasno je kazao kako namjere nije bilo, već da se dogodila nevjerojatna situacija kakva se događa jednom u milijun puta. "Naučio je okrutnu lekciju danas", kazao je Smith.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Shapovalov spremno prihvaća posljedice, kako i dolikuje mladom sportašu, koji cilja na ulazak u svjetski teniski vrh.

Posljednji sličan incident dogodio se 2012. u finalu Queen'sa između Marina Čilića i Davida Nalbandiana. Tada je argentinski tenisač ljutito reagirao, a također je nastradao jedan od sudaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo