IMA NADE / Što je sad ovo? Novak Đoković ipak bi mogao nastupiti na Australian Openu, iako nije cijepljen. Evo i zašto

Image
Foto: Profimedia

Đokoviću je bilo ukinuto pravi ulaska u Australiju sljedeće tri godine

12.7.2022.
8:23
Profimedia
VOYO logo

Srpski tenisač i aktualni osvajač Wimbledona, Novak Đoković, spektakularno je dočekan u Beogradu nakon što je osvojio svoj 21. grand Slam u karijeri. No, Đoković je odmah nakon dočeka izrazio želju da igra na Australian Openu, prvom Grand Slamu u sezoni, s kojeg su ga ove godine izbacili i utamničili jer se nije cijepio protiv koronavirusa, odnosno zato što je bio prijetnja za zdravlje i javno dobro stanovnika Australije.

Đokoviću je bilo ukinuto pravi ulaska u Australiju sljedeće tri godine, kako zbog necjepljenja, tako vjerojatno i zbog stavova prema cijepljenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kako sada stoje stvari, ne mogu u Australiju i Sjedinjene Američke Države, no nadam se dobrim vijestima. Vjerujem da će se situacija oko Australian Opena promijeniti. Za US Open nema puno vremena, ali nada umire posljednja. Volio bih igrati u SAD-u i Australiji, no ne budem li mogao, to neće biti kraj svijeta", rekao je Đoković nakon dočeka.

Image
Foto: Amir Hamzagic/PIXSELL

Ipak će igrati?

Međutim, postoji mogućnost da Đoković sljedeće godine ipak zaigra na Australian Openu. Kako piše Daily Mail, Đokoviću bi mogla biti skinuta zabrana ulaska u Australiju. Vlada novog australskog premijera Anthonyja Albanesea, malo drugačije gleda na Đokovića i njegov slučaj. Premijer voli tenis i aktivno ga igra i svakako želi na svom turniru jednog od najboljih igrača svih vremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premijer je u dobrim odnosima s Australskim teniskim savezom i planira iskoristiti svoj utjecaj kako bi omogućio Đokoviću da igra na Australian Openu, pišu tako Englezi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo